Ebéd és utcabál

2023.08.06. 12:21

Habpartyval kísérték a gulyást Nagytályán, mindenki talált kedvére valót a fesztiválon + fotók

Idén tartották meg 6. alkalommal a Nagytályai Gulyásfesztivált ahol elsőként halhattak egy örömhírt a helyiek.

Szabadi Martina Laura

Idén 8 csapat ragadott fakanalat

Forrás: Szántó György / Heves Megyei Hírlap

Már szombat délben fellobbant a tűz a bográcsok alatt Nagytályán, a 6. gulyásfesztiválon. Orosz József  polgármester portálunknak elmondta, hogy idén 8 csapat ragadott fakanalat, a repertoárban pedig  bab- és bográcsgulyás, csülkös pacal, vadpörkölt, töltött káposzta és húsos káposzta is szerepelt. Mindenki megtalálta a kedvére való fogást. A gulyásfesztiválra a Heves Vármegyei Önkormányzat elnöke, dr. Juhász Attila Simon is ellátogatott. Nagytálya felvidéki testvér települése is képviseltette magát a falusi fesztiválon, több mint harmincan érkeztek.

A programok sem maradtak el a jó étel mellől. Délután trambulinbemutató, közös néptánc Böröczky Balázsékkal, majd tombolasorsolás és tábortűz-gyújtás következett, este pedig utcabálra hívták a helyieket és a Nagytályára látogatókat.

A gyermekek sem maradtak szórakozás nélkül, őket a habparty, az arcfestés és csillámtetoválás készítők, illetve bowling, ügyességi játékok, az ugrálóvár és geocaching szórakoztatta. A vállalkozó szelleműek belekóstolhattak az íjászkodásba vagy kötélcsúszdázhattak is.

Az eseményen egy örömhírt is megtudhattak a nagytályaiak: Orosz József polgármester portálunknak elmondta, bölcsőde épül a településen a református egyház segítségével.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában