Érseki találkozó

2023.08.25. 15:57

Idén is polgármesterekkel találkozott az egri érsek

Dr. Ternyák Csaba a főegyházmegyei fenntartású oktatási intézményeknek helyet adó települések vezetőivel beszélt.

Szabó István

Dr. Ternyák Csaba egri érsek

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Régi hagyomány, hogy polgármesterekkel találkozik dr. Ternyák Csaba egri érsek augusztus végén, tájékoztatott az Egri Főegyházmegye. Közlésük szerint azon települések vezetőit hívják a találkozókra,  ahol  az Főegyházmegye fenntartásában működnek oktatási-nevelési intézmények. Összesen 57 ilyen intézmény működik, mintegy 100 feladatellátási helyen.

Lóczi Tamás, az Egri Érseki Papnevelő Intézet spirituálisa, az Egyházmegyei Katolikus Iskolai Főhatóság elnöke köszöntötte a megjelenteket, hangsúlyozva: a kötetlen együttlét célja, hogy legyen lehetőség megbeszélni, milyen módon tudjuk szolgálni a reánkbízottakat. A jövő tanév mottójához kapcsolódva – Krisztus a jövő! – elmondta, Ferenc pápa látogatásának jelmondata jegyében továbbra is keresztény nemzeti értékekre alapozott oktató és nevelő munka folyik az iskolákban.

Dr. Ternyák Csaba egri érsek úgy fogalmazott: minden esztendőben Szent István király ünnepéhez közel szervezik a találkozót, kifejezve az ezer éves múlthoz való kötődést. Rámutatott: ez az elkötelezettség nem múltbarévedés, ellenkezőleg: feladatot jelent, hogy a jövőre szegezzük a tekintetünket, s azt az irányt, amit szent királyunk megszabott, továbbvigyük. A főpásztor elmondta még: nagyon hálás a településvezetőknek, a pedagógusoknak és a szülőknek, hogy az egyházmegyére bízták az intézményeket és a gyermekeket. Hozzátette: munkatársaival elkötelezett amellett, hogy ezt a szolgálatot továbbra is felelősséggel továbbvigyék, együttműködve minden érintettel – áll az Egri Főegyházmegye tájékoztatójában.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában