Őskövület

2023.08.26. 15:46

Kincset talált a háza alatt - ajándékot kapott az Ipolytarnóci Ősmaradványok Látogatóközpont

Őskövületet talált háza alatt egy férfi. A leletet az Ipolytarnóci Ősmaradványok látogatóközpontjának ajándékozta. A kövület azóta megtekinthető az Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi terület fogadóépületében.

Hornyák Réka

Őskövületre lelt egy férfi Kalodán, házalap ásás közben. 

Meglepetés érte az Ipolytarnóci Ősmaradványok látogatóközpontot, mikor egyik nap egy kedves látogató ajándékkal érkezett hozzájuk. A kődarabot egy losonci férfi, Regina András találta Kalondán, házalap ásás közben. A kő túl nagy volt ahhoz, hogy egyben megmozdítsa, ezért szét kellett törnie és ekkor derült fény a csodára. 

– Első pillantásra miocén kagyló kőbeleket őrző lelet került elő. Ez az adomány is jól bizonyíthatja, hogy a Geoparkunk területe földtani örökségünk kincseit őrzi, érdemes hát ellátogatni ebbe a rejtelmes világba. – írja az Ipolytarnóci Ősmaradványok központ a Facebook oldalán.

A természetvédelmi terület szervezete hálás az adományért, melyet már ki is állítottak. A látogatók nyitvatartási időben az Ősfenyő Belépő fogadóépületben tekinthetik meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában