Nyílt nap

2023.08.05. 17:40

Közünk van egymáshoz: nyílt nap a Mátra Múzeumban + fotók

A rendezvényekre az ország minden részéből várták a vendégeket.

Szabó István

Nyílt nap a gyöngyösi Mátra Múzeumban

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírap

Szombaton Közünk van egymáshoz! szlogennel rendezték meg a Magyar Természettudományi Múzeum gyöngyösi Mátra Múzeumának nyílt napját. Fodor Rozália, a Mátra Múzeum igazgatóhelyettese arról beszélt portálunknak, hogy nem első alkalommal rendezték meg az eseményt.

– Kétévente szoktuk a nyílt napot megtartani. Az a célunk, hogy egy kicsit közelebb hozzuk a látogatókat nemcsak a múzeumhoz, hanem azokhoz az együttműködő egyesületekhez, vállalkozókhoz, civil szervezetekhez is, akik segítik a múzeum szakmai-, illetve közművelődési munkáját. Szerettünk volna olyan időpontot találni az eseménynek, amikor sok látogatót vonzhatunk az ország minden részéről. Augusztus eleje erre egy tökéletes alkalom. Ilyenkor nagyon sokat nyaralnak a Mátrában szerte az országból. Úgy vettük észre, hogy egy ilyen nagyszabású esemény mindig jelentős érdeklődésre tart számot a körükben is – részletezte Fodor Rozália.

A nap folyamán több szakmai előadás hangzott el a múzeum természettudományi pavilonjában. Az Orczy-kastély Nagy Gyula termében helytörténeti dokumentumfilmek vetítése zajlott folyamatosan. Meg lehetett ismerkedni a gyöngyösi születésű reformkori polihisztor, Bugát Pál életét bemutató virtuális kiállítással. A látogatók muzeológusok vezetésével megtekinthették az Ausztráliáról, illetve a tragikus sorsú gyöngyösi hegymászó, Kiss Péter életéről szóló időszaki tárlatokat. A kastély Hanák Kolos termében a Magyar Vöröskereszt és a Bugát Pál Kórház szervezésében véradásra is volt mód. A nyílt napon felléptek Soltész-Kecskés Lilla és az Attitude táncosai, valamint koncertezett Karácsony Dávid és a Rombus együttes.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában