Bemutató

2023.08.20. 13:40

Megannyi csodát mutat be a szilvásváradi múzeum + videó

A Zilahy Aladár Erdészeti Múzeumban nem csak a bükki állatvilág gazdagságával találkozhatunk, sokkal többet láthatunk annál.

Heol.hu

A Zilahy Aladár Erdészeti Múzeum a szilvásváradi Szalajka-völgyben található. A kiállításon a XIX-XX. századi erdőgazdálkodás és vadászat eszközeivel és a Bükk állatvilágával ismerkedhetnek meg a látogatók. Az emeleti dioráma pedig a Bükk hegységben élő állatokat, nagyvadakat mutatja be - a Hirtv.hu mutatta be szűkebb hazánk egyik gyöngyszemét riportjában.

Mint írják, a szilvásváradi Szalajka-völgyet rengetegen keresik fel a természetközeli kikapcsolódás miatt. Ebbe a környezetbe simul bele a Zilahy Aladár Erdészeti Múzeum. A tárlat körbejárása során megtekinthetjük az egykori munkaeszközöket, minden tárgyat és írásos emléket a régi erdei munkákkal kapcsolatban. A grófi időkben itt volt a székhelye a környék erdészeti és vadászati tevékenységének is.

Kiemelték, az emeleti diorámán a látogatók a Bükk hegységben megtalálható vadfajokat is megismerhetik. Fontos, hogy a turistáknak is nagy szerepe van abban, hogy ez a gazdag ökoszisztéma ne sérüljön. Kiemelt szempont a szemetelés megszüntetése, valamint a természet megzavarásának csökkentése.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában