Felújítás

2023.08.31. 14:40

Mezítlábas ösvényt is kapott a lajosvárosi bölcsőde

Teljesen megújult a Dobó Katica Bölcsőde játszóudvara.

Szabadi Martina Laura

Dobó Katica Bölcsőde felújított játszóudvara

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Nagy öröm, hogy intézményfejlesztéssel idén újra sokat tudtunk foglalkozni – mondta Fölvári Győző intézményekért felelős tanácsnok a Dobó Katica Bölcsőde játszóudvarának átadóján, csütörtökön a Lajosvárosban. Kiemelte, a 8 millió forintból készült teljes felújítás során biztonságosabb és szebb lett az intézmény udvara, megújultak a játékok, őjakat is telepítettek és eséscsillapító gumiburkolatot is telepítettek. A felújítást az EKVI végezte.
Farkas Attila alpolgármester elmondta, a héten már a második megvalósult beruházás a csütörtöki.

– S idén még a Mocsáry Lajos Bölcsőde felújítása is megvalósulhat. A város pénzügyi nehézségei ellenére az infrastruktúra fejlesztés kiemelten fontos célunk. A bölcsőde saját forrásából finanszírozta a beruházást, a prioritásokat az év elején tekintettük át Perczéné Bocsi Orsolya intézményvezetővel. Vidám és barátságos környezetben lehetnek ezen túl a gyermekek – fogalmazott.

Perczéné Bocsi Orsolya a Gyermekjóléti és Bölcsődei Igazgatóság vezetője kiemelte, a következő nevelési évben már az új udvaron játszhatnak a gyermekek. Elmondta, civil kezdeményezéssel segített nekik egy csapat a korlátok megújításában.

– Ráfért már az intézményre a megújulás. Külön öröm, hogy egy mezítlábas ösvény is készült. Ennek fejlesztő hatásai szerteágazóak. A gyermekek nagyon szeretik, reméljük, hogy idővel minden bölcsődékben sikerül kialakítanunk ilyet – mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában