Felújítás

2023.08.15. 12:30

Mindent megtesznek a végstádiumú betegekért: megújult ez egri kórház hospice osztályának társalgója

Kedden délelőtt tartották a Heves Vármegyei Oktatókórház és Rendelőintézet Hospice osztályán megszépült társalgó átadó ünnepségét.

Fekete-Vadászi Erika

Felújították a hospice osztályt

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Fürné Mosoni Anita, Az Emberi Méltóságért a Hospice Osztály Betegeiért Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, mindig is céljaik között szerepel, hogy szebbé, otthonosabbá tegyék az osztályt

– Nagyon szerettük volna megváltoztatni a társalgót, s amint ez látható, sikerült is, és többen mondták már, hogy rá sem lehet ismerni. Szerettük volna vidámmá varázsolni, hogy megfelelő helyül szolgáljon az ünnepségekre, amiket itt rendezünk, amiket a betegek nem ünnepelhetnek az otthonaikban a családjukkal, hanem itt fogadják a szeretteiket. Volt már itt házassági évforduló és születésnap is egyebek között, s ezeket most már a megszépült környezetben tarthatjuk meg – kezdte a kuratóriumi elnök, s kiemelte, többen önkéntes alapon segítettek a felújításban, amiért nagyon hálásak.

Az alapítvány mindig azon gondolkodik, hogy mit javíthatnának az osztályon, s a kórház vezetése ebben mindig támogatja őket, amiért hálájukat fejezték ki a keddi ünnepségen. 

A most megújult a társalgóban új, gyönyörű képek díszítik a vidám, narancssárgára festett falakat, új burkolat került a falak aljára, s a már meglévő gyereksarkot is tovább fejlesztették. Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem gyógypedagógus hallgatói úgy gondolták, mesefigurákat festenek ebbe a sarokba, így még barátságosabbá vált, és új szőnyeg felajánlást is kaptak ide, hogy a kicsik még kényelmesebben tölthessék ott az időt. Pályázatból új bútorokat is vásároltak a társalgóba, és emellett a kórház a hospice osztály ágyait cserélte ki modern, elektromos, állítható ágyakra, derült ki a kuratóriumi elnök szavaiból. 

– A következő nagy vágyam, hogy a betegágyak fölé fessünk valamit a plafonra, mert nagyon hasznos lenne a fekvőbetegek számára, ha valamilyen gyönyörű motívumokat nézhetnének az ágyaikból – mondta el további terveit Fürné Mosoni Anita. 

eger, kórház, hospice osztály, felújítás
Színes festés díszíti a falakat
Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Dr. Vácity József, a Markhot Ferenc Kórház főigazgatója már az átadó ünnepségen előrukkolt egy javaslattal, hogyan is valósíthatnák meg a plafon díszítését, s felajánlotta a segítségét. Egy ismerőse gyönyörű képeket fest a lábával, hiszen mozgássérült. A csendéleteiről lehetne reprodukciókat készíteni, s ezeket gyorsan elhelyezhetnék a plafonokon. 

– Úgy gondolom, a legnehezebb és egyben a legszebb szakmai is a hospice ellátás, s  szívből gratulálok a munkatársaknak, hogy ezt napról napra vállalják, s magam és vezetőtársaim nevében is hálásan köszönjük a munkájukat – emelte ki dr. Vácity József. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában