Önkéntes munka

2023.06.29. 20:28

Meghalt az édesapja, azóta másoknak segít az egri hospice osztályon

Gyors lefolyású daganatos betegségben hunyt el a fiatal lány édesapja, ez a veszteség ösztönözte, hogy önkéntes legyen a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet hospice osztályán.

F. V. E.

Fanni próbálja jobbá tenni a betegek életét

Forrás: Az Emberi Méltóságért a Hospice Osztály Betegeiért Alapítvány/Facebook

Önkéntesük szívhez szóló történetét osztották meg az egri Emberi Méltóságért a Hospice Osztály Betegeiért Alapítvány közösségi oldalán, s bíznak benne, hogy másoknak is meghozzák a kedvet ahhoz, hogy szabadidejüket ilyen nemes cselekedetre fordítsák. 

Francel Fanni elmesélte, azért lett önkéntes a hospice osztályon, mert édesapját egy gyors lefolyású daganatos betegség miatt vesztette el tavasszal.

– Megtanultam együtt élni a megváltoztathatatlannal, a "bárcsak elmondhatnámmal" és a "bárcsak elmondhatnáddal" – osztotta meg gondolatait, s hozzátette, a veszteség után az osztályon próbál jókedvet varázsolni, igyekszik könnyebbé tenni a betegek mindennapjait, és mosolyt csalni az arcukra. Akkor is így tesz, ha tudja, hogy lehet az utolsó mosolyról vagy az utolsó köszönömről van szó. 

Francel Fanni úgy fogalmazott, a segítségnyújtásnak is köszönhetően újra tud őszintén mosolyogni, és sokszor a betegek varázsolnak neki jókedvet, a vicceikkel, a kitartásukkal és az erősségükkel. 

– Kívánom, hogy találja meg mindenki azt, ami örömmel tölti el, ami mosolyt csal az arcára, ami erőt ad neki a nehéz időszakokra, és ami kitartást követel tőle a legnehezebb napokon is. Azt a tevékenységet, ami segít  túllépni és újrakezdeni, s ami újra megtanít mosolyogni, valamint segít tovább élni és bízni. Segít szeretni és nem elfeledni – hangsúlyozta az önkéntes az alapítvány posztjában, s mindenkinek megköszönte a sok segítséget, amit folyamatosan kap az osztályon. Külön köszönetet mondott édesapjának, aki erre az útra sodorta, s most is támogatja odafentről, és büszke lenne rá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában