Zéró tolerancia

2023.08.03. 11:52

Nem lesz alkohol, se drog a kerecsendi falu- és romanapon

E hétvégén augusztus 5-én és 6-án rendezik meg Kerecsenden a falu és - és romanapot. A programok színesek, változatosak, a szervezők azonban nem szeretnének bódult személyt látni a rendezvényen.

Barta Katalin

Első alkalommal rendezik meg Kerecsenden összevontan a falu- és romanapot. Korábban ez a két rendezvény mindig más időpontra esett, így a falu lakossága nagyjából két eseményen, külön-külön ünnepelt. Ezen a gyakorlaton szeretnének változtatni a szervezők, a helyi önkormányzat és a kisebbségi önkormányzat. Arra törekszenek, hogy midenki előítéletektől mentesen, jól szórakozhasson.  

Sári László, a falu polgármestere a hétvégi rendezvényekkel kapcsolatban pár fontos dologra is felhívta a látogatók figyelmét. A község közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy a rendezvények célja, hogy minél több embernek gondtalan, tartalmas szórakozást biztosítsanak. minőségi fellépők szereplésével. Hozzátette, hogy sajnos, a korábbi évek tapasztalatai rámutattak, hogy néhány magáról megfeledkezett, emberi mivoltából kivetkőzött személy, jórészt alkoholos, vagy egyéb bódító szerek hatása, befolyása alatt, tönkre tudja tenni mások szórakozását, a szervezők hosszas előkészítő munkáját. Ezért néhány fontos információt osztott meg a rendezvány irát érdeklődőkkel. A legfontosabb szabály, hogy a rendezvény egész területén tilos lesz az alkoholfogyasztás! Láthatóan ittas, vagy bódult személyek nem léphetnek be a rendezvény területére.
A beléptetést rendőrök fogják segíteni, akik indokolt esetben át fogják vizsgálni a belépők ruházatát és a náluk lévő táskát is.
A rendezvény területén tartózkodókra is vonatkozik, hogy ha a belépés előtt alkoholt fogyasztott és, már bent éri el a hatása és alkoholos befolyásoltság látható jelei mutatkoznak rajta, akkor kérni fogja a rendőröktől, hogy távolítsák el a rendezvény területéről. Bejegyzését azzal zárta, hogy ezek a látszólag szigorú, de abszolút betartható szabályok mindannyiunk szórakozását és biztonságát garantálják.

A programok egyébként szombaton délután három órakor kezdődnek a helyi roma zenészek fellépésével.  Délután négykor hangzanak el a hivatalos köszöntők, majd könnyűzenei előadók követik egymást a színpadon. Fellép Dobozi Lacika, Roberto, majd élőzenés buli kezdődik  este kilencig. Másnap délután két órakor hirdetnek eredményt a Legszebb Virágos Kertek Versenyban résztvevők között.  győzteseinek.

Délután háromtől Straub Dezső és Rózsás Viki kuplékat ad elő, majd négy órától Tarnai Kiss László szórakoztatja a közönséget.

Vasárnap este hattól Dombi Emánuel és zenakara koncertezik este nyolcig.  

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában