Programajánló

2023.08.03. 20:00

Rétesnapok, csillaghullás és rock zene – elképesztő hétvége vár Hevesben

Összeszedtük a hétvége programjait, hogy olvasóink ne maradjanak le semmiről.

Heol.hu

A Felsőtárkányi Rétesnapokon mindkét nap készül a házi, kézzel nyújtott rétes is

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Augusztus 4., péntek 

Eger: 

  • A BorzBárban (33-as pince), a Szépasszony-völgyben élőzenével is készülnek a látogatóknak. Pénteken 21 órától Kovács Sándor és Kaló Csenge fognak fellépni. Minden alkalommal tökéletes bulihangulatot varázsolnak. A belépés ingyenes, viszont érdemes asztalt foglalni a +36 20 395 7469-es telefonszámon.
  • Augusztus 4-én a az egri strandon először lép lemezjátszók mögé DJ JONES, akinek feltett szándéka, hogy izgalmas és színes zenei palettájával mindenki számára felejthetetlené tegye ezt a Strand Partyt!
  • A nagy sikerű Borrock Fesztivál 2023-ban is Egerben, a Szépasszonyvölgyben! Pénteken és szombaton is kihagyhatatlan programokkal várnak mindenkit a Márai Központba. 18:00-kor kapunyitás, 18:30-kor Hard Control, 19:30-kor AMD, 20:30-kor Petofi majd 21:50-kor a Téveszme lép a színpadra. Utána pedig Dj Silverstar gondoskodik a jó hangulatról.  
     

Gyöngyös:

Pénteken délután 17 órakor megnyílik Kiss Eszter Anna kiállítása, a Vachott Sándor Városi Könyvtárban. A tárlatot Madaras László grafikusművész fogja megnyitni, közreműködik még Molnár Ágnes, és Kiss Gyula. A kiállítás egészen augusztus 30-ig tekinthető meg. 

 

 

 

Augusztus 5., szombat

Felsőtárkány:

Felsőtárkány Község Önkormányzata és a Bükk Színtér Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. 2023-ban is megrendezi az év egyik legnagyobb rendezvényét a csodás felsőtárkányi tó partján, a Felsőtárkányi rétesnapokat. Számos gasztronómiai kiállító, kézműves vásár, gyermekprogramok és koncertek várják az érdeklődőket augusztus eljő hétvégéjén Felsőtárkányban. Természetesen mindkét nap készül a házi, kézzel nyújtott rétes is. Szombaton 10 óra 30 perckor Ringató foglalkozás Herczeg Flórával, 12 óra 15 perckor kezdődik Az Agria Shotokan Karate Egyesület bemutatója, majd 13 órától Válogatás Szécsi Pál és Máté Péter legnagyobb slágereiből Várhegyi Gábor énekes műsora, ezt követi 14 óra 45 perckor a Kisötlet Gyermekszínpad - Nyomozás az erdőben (interaktív, zenés mesejáték), délután 16 órától Az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Cheerleader csapatárnak bemutatója, majd este 18 órától fellép a Cozombolis, a napot pedig Zoller Zsolt zárja majd élő nagykoncertjével. Egész hétvégén kézműves termékek utcája, gasztronómiai kiállítók, Lurkó Sarok, pónilovaglás, vidámpark, arcfestés, hajfonás, henna és jagua festés, homokkép készítés, lufihajtogatás, buborékvarázs, Hello Racing Team sátor és rallyautó bemutató. Rétesárusítás szombaton 10:00 és 18:00 óra között. A műsorváltozás jogát a szervezők fenntartják! A rendezvényre a belépés ingyenes!

Forrás: Bükk Színtér Nonprofit Kft. - Felsőtárkány Faluház/Facebook

Eger:

  • Ismét élménysétára hívnak a városban szombaton délután 4 órától a Tárkányi Béla utcából indulva. Mi a közös Egerben és a Hortobágyban? Mi köze   a városnak a Bocskai-sapkához? Ezekhez hasonló kérdésekre keresik a választ a séta során. Lehet majd tippelni, egyre közelebb kerülni a  megoldáshoz.
  • A BorzBárban (33-as pince), a Szépasszony-völgyben élőzenével is készülnek a látogatóknak. Szombaton 20:30-kor Kovács Sándor és Mészáros Annamária fognak fellépni. Minden alkalommal tökéletes bulihangulatot varázsolnak. A belépés ingyenes, viszont érdemes asztalt foglalni a +36 20 395 7469-es telefonszámon.
  • A nagy sikerű Borrock Fesztivál 2023-ban is Egerben, a Szépasszonyvölgyben! Pénteken és szombaton is kihagyhatatlan programokkal várnak mindenkit a Márai Központba. 18:00-kor kapunyitás, 18:30-kor Cloud Factory, 19:30-kor Csikk, 20:40-kor Silver Shine majd 21:45-kor az Aws lép a színpadra. Utána pedig Dj Silverstar gondoskodik a jó hangulatról.  

Gyöngyös:

Szombaton 9 órától folytatódik a 10 hét 14 program sorozat, ezúttal a 100 éves Mátravasútra invitálja a helyieket és a környékbelieket a Tourinform. A gyöngyösi végállomáson lehet ismerkedni a vasútvonal történelmével, és érdekességeket is elárulnak a gazdaságilag és turisztikailag is fontos vonalról. Aki kisvasutazni is szeretne a történelemóra után, annak menetjegyet kell váltania. 

Poroszló:

Szombaton mindenkinek megnyitják a tájházat. Más napokon az ökocentrum szabadidőparkjában található, 1884-ben épült Tájház az Ökocentrum belépőjegyével látogatható, augusztus 5-én azonban kinyitják a Kossuth utca felőli tájházkaput, így az épület és a benne található helytörténeti gyűjtemény megtekintéséhez nem szükséges belépőjegyet váltani. 11 órától a Nagyiváni Néptánccsoport szórakoztatja fellépésével a közönséget, az udvaron kézműves kirakodóvásár is lesz. 

Mátraderecske:

A település üdülőövezetében e hét szombaton harmadik alkalommal rendezik meg a Domonkos-napot, amelyre minden helyi és környékbeli családot szeretettel látnak. A nap folyamán a nevező csapatoknak főzőversenyt rendeznek, de a helyszínen finom sütikkel is lehet nevezni. A gyerekeknek számos programot szerveznek, kreatív kézműves-foglalkozásokkal, arcfestéssel, kosaras forgóval, ügyességi vetélkedőkkel, rajzversennyel várják őket. A nap folyamán vendégül látják azokat a katasztrófavédelmi szakembereket is, akik a nemrégiben súlyos károkat okozó villámárvízben segítették a lakosságot értékeik mentésében. Számukra oklevelet és ajándékot adnak át a mátraderecskei lakosság hálája jeléül. Délután a versenyek győzteseit is kihirdetik, s tombolahúzáson is részt vehetnek. A rendezvény egyúttal frissítőpontja is lesz az ötödik alkalommal megrendezendő Palóc Portya elnevezésű versenynek. 

Nagytálya:

Szombaton rendezi meg Nagytálya Község Önkormányzata a 6. Nagytályai Gulyásfesztivált. A program főzéssel indul 12 órakor, 14:30-kor trambulin bemutató, 15 órakor Közös néptánc Böröczky Balázsékkal, 16:15-kor tombolasorsolás, ezt követően 17:30-kor polgármesteri köszöntők utána 17:45-kor Balogh András műsora, 18:30-kor vacsora, 19:30-kor fellép a Geri-Betli Duó, este 21 órakor tábortűz meggyújtása, majd 22 órától utcabál Ircsik László zenéivel. Kísérő programok 14 órától; csillámtetoválás, arcfestés, habparti, medence, élő bowling, ügyességi és kézműves játékok, geocaching, íjászkodás, trambulin, kötélcsúszda és ugrálóvár.

Forrás: Nagytálya Község Önkormányzata/Facebook

 

Augusztus 6., vasárnap

Felsőtárkány:

Vasárnap is folytatódik a felsőtárkányi rétesnapok, 11 órakor Szép Bence humorista, "a világ legügyetlenebb bűvésze" interaktív családi bűvészshowja nyitja a napot, 12 óra 45 perckor Szép Bence stand up előadása, délután 14 órakor fellép  A Felsőtárkányi Asszonykórus, ezt követően 14 óra 30 perckor a színpadon Peter Šrámek. Rétesárusítás vasárnap 10:00 és 15:00 óra között. 

 

Egész hétvégén 

Eger:

  • Pénteken és szombaton este, sötétedéstől a Magyar Asztrofotós Egyesület Egri Csoportjának távcsöves csillagászati bemutatót tart, az Eger és Felsőtárkány között könnyen megközelíthető észlelőréten remek asztrofotós égbolttal és 360 fokos panorámával. A programok között szerepel távcsöves bemutató, csillagászati előadás, hullócsillagles, lézeres csillagképtúra, és asztrofotózás. Helyszín a MAFE egri asztrofotós bázisa, a belépés pedig ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött

Gyöngyöstarján:

Augusztus 3-tól 6-ig naponta 21 óra 30 perctől a Csillagok alatt országos program részeként éjszakai távcsöves bemutatót tart az általános iskola udvarán Murányi Lajos, a helyi amatőr csillagász. A programban lézeres csillagképtúra és hullócsillagles, valamint a Szaturnusz, továbbá a Hold, illetve a Jupiter megfigyelése szerepel, utóbbi 23 óra 30 perckor kel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában