Éhség

2023.08.22. 06:54

Szigorítás Kerecsenden, ha a szülő nem fizet időben, nem kap ebédet a gyerek a menzán

Bevezetik az étkezési jegyet, aki nem fizeti időben a menzát, annak gyermeke éhen maradhat. Az is pórul jár, aki nem vigyáz a jegyére.

Barta Katalin

Szigorodnak a gyermekétkeztetés szabályai Illusztráció

Forrás: Sipeki Péter/Kelet-Magyarország

Kerecsenden a szeptemberben kezdődő tanévben szigorodnak a gyermekétkeztetés feltételei. Dr. Szász Kata, jegyző arról tájékoztatta a lakosságot, hogy az önkormányzat bevezeti a tízóraira, ebédre és uzsonnára vonatkozó étkezési jegyeket. A változtatás lényege, hogy azoknak a szülőknek, akiknek a gyermekétkezésért fizetnie kell, csak akkor kap a gyermeke étkezést, ha az adott hónapot megelőzően az önkormányzatnál megadott pénztári időben a térítési díjat előre kifizeti. Aki tehát szeptembertől étkezést kíván igényelni gyermekének, augusztus végéig be kell fizetnie a szeptemberi díjat.

Ha a gyermek, betegség és bármilyen ok miatt hiányozni fog a kifizetett étkezési hónapban és azt a szülő időben jelzi az önkormányzatnak, a következő hónapban levonják az összeget. Jelenleg a napi háromszori étkezés díja 649 forint.

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek esetében minden hónapban a gyermekeknek névre szólóan az osztályfőnökök osztják majd ki az étkezési jegyeket, melyet tanácsos megőrizni. 

A jegyző arra is felhívja a szülők figyelmét, hogy a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők ellenőrizzék gyermekük jogosultságának fennállást, mert ha az időközben lejár, az étkezési kedvezményre való jogosultság is megszűnik, ez esetben pedig az étkezés teljes díjat meg kell fizetni.

Az elhagyott és elveszett étkezési jegyek pótlására nem lesz lehetőség. Szeptembertől az iskolai ebédlőben csak és kizárólag azoknak a gyermekek étkezhetnek, akik a jegyet viszik magukkal és azt az ott dolgozóknak átadják.

Az étkezés igényléséhez kapcsolódó nyomtatványokat hamarosan minden, a Magyary Károly Általános Iskolába járó szülőnek eljuttatják és kérik, hogy azokat a legkésőbb augusztus 30.-ig juttassák vissza.

A fentiekkel kapcsolatban a hivatalban a jegyzőnél lehet érdeklődni, ügyfélfogadási időben.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában