Szüreti fesztivál

2023.09.18. 12:02

A gyöngyösi szüreti napok méltó zárása volt az Omega Testamentum koncertje + fotók

Vasárnap is megtöltötték a Gyöngyösi Fő teret a jó borok, a zene és a tánc kedvelői.

Szabó István

Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál vasárnapi zárónapja

Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Vasárnap a harmadik, egyben zárónap zajlott Gyöngyösön a Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztiválon. A délutáni zenés-táncos programok sorát Újvári Marika nyitotta, majd a Vidróczki Néptáncegyüttes, Csonka András, Fitt Kriszti, utánuk pedig a Hungarian Rhapsody következett. A hétvégi programsorozat méltó záróakkordja volt az Omega Testamentum koncertje. A zenekart a legendás Omega együttes dobosa, a gyöngyösi származású Debreczeni Ferenc alakította abból a célból, hogy Benkő László billentyűs, Mihály Tamás basszusgitáros és Kóbor János énekes elhunyta ellenére is hallhasson a közönség Omega-dalokat élőben. A koncert végén megemlékeztek arról is, ezen a héten már 61 éve annak, hogy megalakult az Omega együttes.

Mint arról már beszámoltunk portálunkon, a három napos rendezvényen 21 pincészet 120-féle zamatos mátrai borát kóstolhatták a Fő térre kilátogatók. A kiváló nedűk kortyolása közben mindhárom napon neves előadók és könnyűzenei koncertek szórakoztatták a vendégeket. A gyermekek szórakozását vidámpark és a Kackiás Vándorjátszótér szolgálta. Vasárnap a Fabula Bábszínház megelevenítette számukra a legendás Vitéz László alakját, továbbá koncertezett a Réparetekmogyoró Duó is. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában