Közlekedés

2023.09.21. 14:40

A környezettudatos és biztonságos közlekedéssel ismerkedtek a gyöngyösi gyerekek

Az Autómentes napon óvodások és kisiskolások szerezhettek életkoruknak megfelelő, hasznos ismereteket.

Szabó István

Autómentes nap a gyöngyösi Fő téren

Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Autómentes napot rendeztek a gyöngyösi Fő téren kedden, hiszen a város idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét programsorozatához. Bak Vivien, a Mátra Művelődési Központ rendezvényszervezője, ifjúsági referense elmondta portálunknak, hogy a tér több pontján egyszerre zajlottak az események óvodások és kisiskolások számára.

– Kezdésként Tóth Krisztina, a BlackJam Sportegyesület - Hip Hop Tánciskola vezetője mozgatta meg őket egy zenés tornával. Az egyik állomáson aszfaltrajzot készítettek a gyerekek. Olyan eszközöket, járműveket kellett rajzolniuk, amelyek szerintük a környezettudatos közlekedést segíthetik elő. Kinn volt a téren egy ütköző szimulátor, ami azt demonstrálta, hogy különböző sebességekkel történő ütközés során mi történik a balesetet szenvedő személlyel. Utána egy mentőtiszt egy Ambu baba segítségével megmutatta a gyerekeknek az újraélesztés, az elsősegélynyújtás szakszerű fogásait. Egy akadálypályán is végig kellett menni a kis látogatóinknak, amelyet hallucinogén anyagok hatásait szimuláló szemüvegben kellett teljesíteni. A csoportok forgásban váltották egymást az állomások között. A délelőtt folyamán egy extrém kerékpáros bemutató is a program része volt. Előzetesen a város összes óvodája és két általános iskola jelezte részvételét az Autómentes napon – részletezte Bak Vivien.

A nap során a mentők, a rendőrség és a tűzoltóság telefonos hívószámaival, valamint a 112-es segélyhívószámmal is megismerkedtek a kisgyermekek, s arról is hallhattak, hogy egy közúti baleset helyszínén mik a legelső és legfontosabb tennivalók.
 

 

 

 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában