Gasztro

2023.09.29. 21:16

A kulináris világ egyik titokzatos és univerzális gyöngyszemét több hevesi étteremben is kóstolhatjuk

Bárányba borul szeptember utolsó hétvégéje több Heves vármegyei étteremben is.

Heol.hu

Az eseménysorozat évről évre egyre növekvő népszerűségnek örvend hazánkban

Forrás: barihus.hu

A korábbi évek, valamint a tavaszi esemény sikerét követően az őszi Bárány Napok alkalmával szeptember 29-30. között ismét egyedülálló gasztronómiai élményben részesülhetnek az érdeklődők, melynek középpontjában a bárányhúsos ételek fogyasztása áll, miközben az egészséges táplálkozás előnyeit is élvezhetik - tájékoztatta portálunkat a Barihus.hu.

Mint azt közleményükben írják, a Juh Terméktanács és spanyol testvérszervezetének (Interovic - La Interprofesional del Ovino y Caprino de Carne) kitűzött célja a juhhús újrapozícionálása és fogyasztásának népszerűsítése. Ennek érdekében immáron a hatodik éve, évente két alkalommal meghirdetett európai uniós támogatású Bárány Napokkal csábítják ennek az egészséges, a magyar gasztronómiában fontos szerepet betöltő és mindemellett felettébb ínycsiklandó húsfajtának a fogyasztására az érdeklődőket.

Hozzátették, az eseménysorozat évről évre egyre növekvő népszerűségnek örvend hazánkban. Az idei évben, a tavaszi és az őszi esemény alkalmával egyaránt, országszerte félszáz étterem csatlakozott a Bárány Napokhoz. A közreműködő éttermek kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a vendégek az ízlésükhöz illeszkedő hagyományos vagy nemzetközi bárányhúsos ételek széles kínálatát kóstolhassák meg, és valódi kulináris kalandban legyen részük.

A Bárány Napok programsorozat kiváló alkalmat nyújt a juh- és bárányhús termékek jó megítélésének növelésére, jelentőségük és pozitív hatásaik ismertetésére. Mindemellett azok is élvezetik a húsfajta különleges ízvilágát és tápanyagokban gazdag jellegét, akik korábban csak ritkán vagy egyáltalán nem kóstoltak még ilyen jellegű ételeket, írják.

Kiemelték, fontos, hogy az emberek megismerjék a húsféleség előállítási módjának előnyeit, hiszen a bárány-és a juhhús az egyik legsokoldalúbb húsféle, amely nemcsak ízletes, de rendkívül egészséges is. Olyan állatoktól származik, amelyek szoros kapcsolatban állnak a természettel, szabad levegőn, a környezetükkel összhangban nevelkednek. Mindez különleges ízvilágot kölcsönöz a fehérjében, vitaminokban és áványi anyagokban gazdag húsuknak. Az állatokból készült termékek előállításának teljes folyamata fenntartható, természetes és környezetkímélő, mindemellett elkészítésük is igazán egyszerű.

Heves vármegyéből a következő éttermek csatlakoztak az őszi Bárány Napok nevezetű kampányhoz:

  • Fűzfa Hotel*** és Pihenőpark Poroszló, Kossuth Lajos út 81., 3388
  • Hotel Eger& Park Eger, Szálloda u. 3., 3300
  • Nomád Hotel & Glamping Étterem Noszvaj, Sikfőkút út 5-7., 3325
  • Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel Egerszalók, Forrás utca 6., 3394

Azok számára pedig, akik kedvet kaptak a Bárány Napok kapcsán, és otthon is ki szeretnének próbálni néhány ízletes bárányhúsból készült fogást, a kampány honlapja számos ínycsiklandó receptet kínál.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában