Hol termett?

2023.09.08. 15:20

Agrárökológiai szakmai napot tartottak az egri egyetemen

Agrárökológiai szemlélet szakmai napot tartottak az egri egyetemen. A projekt célja, hogy minél jobban segítsék a kistermelőket a gazdasági vérkeringésben.

Hornyák Réka

A program célja, hogy minél hasznosabb és gyakorlatiasabb ismeretek átadásával segítsék a kistermelők eredményességét a gazdasági vérkeringésben

Forrás: uni-eszterhazy.hu

Szaktanácsadók részére szervezett Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kreditpontos szakmai napot az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, a Food Improv'iders projekt keretében – olvasható az egyetem Facebook oldalán. 

Az Agrárökológiai szemlélet napjainkban - Mit gondolnak erről szakemberek, termelők és fogyasztók? című rendezvény fókuszában az agrárökológiai szemlélet szerepelt. 

Ez a szemlélet fontos a fogyasztónak, hiszen nem mindegy, milyen termék kerül az asztalra, szereti tudni az ember, hogy ki és hol termelte. Ugyanakkor fontos az agrárium szempontjából is, mert egy uniós irányelv szerint 50 százalékkal kell csökkenteni a növényvédő szerek használatát Európában. Nem véletlen, hogy ezt a témát járták körül az előadók és a résztvevők az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen rendezett szakmai napon. 

A programot az augusztus végén záruló ERASMUS+, a FOOD IMPROV'IDERS projekt keretében tartották. A program célja, hogy minél hasznosabb és gyakorlatiasabb ismeretek átadásával segítsék a kistermelők eredményességét a gazdasági vérkeringésben. A francia, szlovén, olasz, spanyol és bolgár egyetemekkel való közös munka során egyetemünk fejlesztett egy e-learning platformot. Hegyi Ádám István, a projekt szakmai vezetője elárulta, hogy látható, hogy e tanulási módszer egyre népszerűbb. Ezt az is bizonyítja, hogy nagy érdeklődés mutatkozott a felület és az összegyűjtött ismeretanyag iránt. 

– Érdemes megjegyezni, hogy nemcsak a résztvevő országokból, hanem például Indiából is érkezett regisztráció – árulta el a szakmai vezető. 

Szerinte a felhalmozott tudást a jövőben más nemzetközi projektekben is tudják majd hasznosítani. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában