Tiszta élvezet

2023.09.21. 17:12

Drogprevenciós napot tartottak Egerben

Az előadások a függőség témáját mutatták be más-más szempontból a drogprevenciós napon.

Molnár Helga

Hasznos információkat kaphattak a fiatalok a Dobó téren

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az Egri Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) és a Városi Diáktanács 21. alkalommal rendezte meg a Tiszta Élvezet Drogprevenciós Napot csütörtökön, melynek délelőtti része a Regionális Drogügyi Konferencia volt. A rendezvényt Farkas Attila alpolgármestere, a KEF társelnöke nyitotta meg. Elmondta, mozgalmas éven vannak túl, a közgyűlés által elfogadott drogstratégián alapul cselekvési tervet már elkezdték, s bővült a tagság is.

Karikatúrát is készítettek
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Őt követően Bartók Tibor, a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Addiktológiai Gondozó és Drogambulanciájának klinikai szakpszichológusa emlékezett meg dr. Szigethy Anna főorvosnőről, az egri KEF egyik alapítójáról és korábbi elnökéről, majd szakemberek különböző előadások következtek.

A résztvevők minden évben egészségügyi, szociális, rendészeti és köznevelési területen dolgozó szakemberek, az előadások pedig a függőség témáját mutatják be más-más szempontból. A Városi Diáktanács és az önkormányzat közös szervezésében délután a Dobó téren sport-, táncbemutatók, workshopok várták az érdeklődőket. A rendezvény célja ezúttal is a figyelemfelhívás volt, valamint, hogy alternatívát mutassanak a fiataloknak a szabadidő eltöltésére, és arra, hogyan, milyen közösségekhez tudnak kapcsolódni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában