Hagyomány

2023.09.10. 14:50

Egyetemi professzorra emlékezve ültetnek fát az egri borbarát hölgyek

Idén is emlékfát ültet az Egri Borbarát Hölgyek Egyesülete. Minden évben azokra emlékeznek, akik a szőlészet és borászat terén maradandót alkottak.

Szabadi Martina Laura

Az Egri Borbarát Hölgyek Egyesületének fő küldetései közé tartozik a hagyományok ápolása (Archív fotó)

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Egyesületünk a több éves hagyománynak megfelelően, emlékfa ültetést szervez szeptember 16-án 9 órától Egerben, a Ráckapu téri Vincellér-parkban a Civil Naphoz kapcsolóva. Az idei megemlékezésünket Dr. Rácz László (1945-2020) az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem professor emeritusa, a szőlészeti és borászati oktatásban, kutatásban végzett kimagasló munkája emlékére szervezzük – adta hírül az Egri Borbarát Hölgyek Egyesülete.

Az Egri Borbarát Hölgyek Egyesületének fő küldetései közé tartozik Eger és környéke szőlőtermesztéshez és borászathoz kapcsolódó kulturális hagyományainak ápolása. A Ráckapu téri Vincellér parkban 2008 óta ültetnek emlékfát azon neves, a szőlészet és borászat terén maradandót alkotó elődeinknek – egri szőlőtermelőknek, szőlőnemesítőknek, borászoknak, – akiknek a nevét az utókornak nem szabad elfelejteni, írják.

Gál Tibor borász, Bereznai László és dr. Csizmazia Darab József szőlőnemesítők, Grőber Jenő borász, az egri Vincellériskola néhai szőlész-borász tanárai, oktatói, valamint Barócsi Dezső és Dr. Kaptás Tibor és Thummerer Vilmos emlékére ültettek eddig facsemetét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában