Kihívás

2023.09.23. 10:55

Egymilliót nyert a péterkei iskola egy remek programmal

Idén tavasszal az Aktív Magyarország Program támogatásával a Magyar Szervátültetettek Szövetsége elindította a Millió lépés az iskoládért kihívást. Mostantól az idősebb korosztály is csatlakozhat a programhoz.

Barta Katalin

A „Millió lépés az iskoládért” program szeptember 25-én újra indul, s ezúttal kiegészül egy kifejezetten az idősebb korosztálynak szóló kampánnyal is. A Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola már csatlakozott az kezdeményezéshez, és jól tette. Egymillió forint ütötte a markukat. 

Idén tavasszal az Aktív Magyarország Program támogatásával a Magyar Szervátültetettek Szövetsége elindította a Millió lépés az iskoládért kihívást, ami minden idők legnagyobb mozgásra ösztönző játéka lett Magyarországon. Ennek keretében több mint 200 ezer tanulót, szülőt, nagyszülőt ösztönöztek az aktívabb életmódra, akik rendszeres mozgással 11 hét alatt 45 millió kilométernyi lépést tettek meg. A programban közel 2000 iskola vett részt. 

A kihívásban a Millió lépés mobilapplikáció letöltésével lehetett részt venni, amelyben a lépések mellett további hatvanféle mozgásforma alakítható át lépésszámmá. A kihívás 11 hete alatt minden héten más-más kihívó – ismert közéleti személy, sportoló vagy szervátültetett – inspirált a mozgásra. A kihívás résztvevői virtuálisan végigjárták és megismerték az Országos Kékkör túraútvonalait és legszebb látnivalóit, a napi rendszerességgel küldött „Tudtad-e?” üzenetekből pedig egyre több és több ismeretre tettek szert az egészséges életmód és a mozgás fontosságáról. Ezt a kezdeményezést fogják az őszi félévben folytatni, kisebb változásokkal.

A péterkei iskolában az előző tanévben nagy sikere volt a programnak, melynek eredményeként egymillió forintot is nyertek. A sporteszközök beszerzése éppen folyamatban van.

Ebben a tanévben is csatlakoznak a kezdeményezéshez, hogy felhívják a figyelmet a testmozgás fontosságára, és mindenkit erre buzdítanak.   

További információkat: www.milliolepes.hu oldalon találnak. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában