Fejlődés

2023.09.18. 13:50

Falusi pihenőhellyel várják majd a kerékpáros turistákat Tarnaszentmárián

Tájház, kerékpárosok számára is nyitott pihenőpark és nyilvános mosdó is készül a falu központjában.

Szabadi Martina Laura

A falu járműinek éjjeli szálláshelye

Forrás: Horváth Laci/Facebook

Jelenleg Tarnaszentmáriánál folyik a Verpelét-Sirok kerékpárút építése, mindeközben a település olyan beruházáson dolgozik, amely  a kerékpáros infrastruktúra fejlesztéshez is kapcsolódik. A település pályázati pénzből vásárolt gépparkja számára 3 állásos gépbeállót építettek. Korábban a falubusz, a kistraktor, és a hozzá kapcsolható utánfutó és felszerelések is a szabad ég alatt voltak, de immár megoldható a tárolásuk is.

Horváth László, a térség országgyűlési képviselője már felhívta a figyelmet a beruházásra, amely Magyar Falu Program forrásból vásárolt ingatlanon, a falu központjában zajlik. Néhány éve vásárolta meg a település az elhagyott parasztházat, amelyhez nagy telek is tartozik. Akkor a tető felújítására is jutott pénz, a további munkálatokat önerőből finanszírozzák. Az épület mögé egy nyilvános vizesblokkot építenek, ezt szintén a Magyar Falu Programból finanszírozzák. Az udvart falusi rendezvények helyszínéül használják, valamint pihenőhelyként is használható lesz a kerékpáros forgalom számára.

Flesh Gabriella polgármester tervei szerint a kerékpáros turistákra kifejezetten nagy figyelmet szeretnének fordítani, sok tervük van a pihenőhely funkcióinak kialakítását illetően. Az épület mellé még járda épül, ezt követően valósul meg a tereprendezés és a parkosítás. Az épületen belül lesz tájház és tárlat, retroszoba az önkéntes tűzoltók és katonaság felszereléseivel, valamint felajánlásokból agancs kiállítás. Konyhát is kialakítanak, amit a helyi rendezvények során használhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában