Ellenőrzés

2023.09.27. 09:55

Felelősséggel bánt az állami pénzzel az abasári társulás

A Magyar Államkincstár mindent rendben talált a Szociális és Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulás elenőrzésekor.

Szabó István

Lecsófőző fesztivál az abasári nyugdíjas klubban

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Mindent rendben talált a Magyar Államkincstár az állami normatíva felhasználásának augusztusi, három napos helyszíni ellenőrzése során az abasári Szociális és Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulásnál, számolt be Kazsu Attila, Abasár polgármestere. Mint elmondta, Abasár irányító, azaz gesztor településként vezeti a társulást, több településsel szövetségben takarékosabban ellátva fontos önkormányzati feladatokat: a fogyatékkal élő gyerekek és felnőttek szállítását a hét településről, az idősek nappali ellátását, az idősotthon működtetését, a szociális étkeztetést, az élelmiszerbanki szállítmányok elosztását, vagy a házi segítségnyújtást. 

–  Az utóbbi 4 évben nagy hangsúlyt fektettünk a társulás hatékonyabb, szakmai szempontból ugyanakkor magasabb szintű működtetésére. Rendkívül sok munka árán sikerült elérnünk egy nagyságrendekkel pontosabb, finanszírozás szempontjából sokkal eredményesebb társulási működést. Annak ellenére is, hogy közben nagyon sok olyan tényező jött szembe, ami alaposan megnehezítette az intézményeink működését: a covid járvány, az energiaárak elszabadulása, a szakképzett munkaerő állandó hiánya. Hadd érzékeltessem a nagyságrendeket: ez a társulás lényegében egy 685 millió forintos éves költségvetésű feladat Abasár számára 395 millió forintnyi állami normatíva szabályszerű felhasználásával, ami magasabb összeg, mint az önkormányzat saját költségvetése – fogalmazott Kazsu Attila.

Az abasári polgármester büszkén emelte ki, hogy az elmúlt 4 év következetes, kitartó munkája révén az ellenőrzés maximális elégedettséggel, eltérés megállapítása nélkül, forintra pontosan rendben találta a normatívák felhasználását.

– Valamennyi intézményi dolgozónak, vezető munkatársamnak, hivatali kollégámnak köszönöm, hogy az elmúlt években kialakított és használt gyakorlatunk kiválóan vizsgázhatott élesben. Nélkülük nem sikerült volna! Külön köszönet illeti Tamasiné dr. Barta Andrea abasári jegyzőt, mint szakmai mentort, irányítót: hihetetlen precizitással pontos és jogkövető keretek közé szabta a társulás működését. Az eredmény önmagáért beszél – tette hozzá Kazsu Attila.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában