Lakosztály

2023.09.15. 13:00

Full extrás „csirkérót” mutatott be a bekölcei Remény Farm Annája

Mobil csirkelakosztály szolgálja a Remény Farm szárnyasainak kényelmét és biztonságát.

Fekete-Vadászi Erika

A csirkék nem ólban, hanem mobillakosztályban laknak

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Remény Farm csirkéi valószínűleg kikérnék maguknak, ha tudnák, de nem tudják, így Anna teszi meg helyettük: ők bizony nem ólban laknak, hanem igazi lakosztályuk van. A csirke kéró, azaz a csirkéró minden igényt kielégít.

A videójukból kiderül, négy lakosztályt készítettek a szárnyasoknak. A csirkérók 72 négyzetméteresek, és nagyjából ötszáz tollast tartanak bennük. 

– Ezeknek az ólaknak az a lényege, hogy költöztethetők, egy szánkótalp és traktor segítségével arrébb tudjuk őket húzni,  – meséli el a videóban Dávid. Az etetők is a farmon készültek, természetesen itató is helyet kapott a lakosztályban, amit fehér ponyvával takartak le, hogy nyáron visszaverje a Nap melegét, emellett pedig rácsok biztosítják a szellőzést, hogy a lakókból ne legyen sült csirke a kánikulában. A kéró a ragadozók ellen is védelmet nyújt, de a teljes biztonság érdekében még egy villanypásztor is körbefut mellette. 

Maximum kétnaponta költöznek odébb a csirkék, így az egész legelőt beélik, kedvükre csipegethetnek és kapirgálhatnak. 

Anna szavaiból az is kiderült, vannak csirkéik, akik felkucorodva szeretnek aludni, így számukra ülőrudak gondoskodnak a kényelemről. 

Nézd meg, milyen szuper helye van a Remény Farmos csirkéknek:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában