Vendéglátás

2023.09.07. 12:03

Hatvan történelmére is emlékeznek a kávézó megnyitásával + fotók

A hatvani Kapucinus Kávézó a könyvtár melletti új téren található, amit nemrég adtak át a Városháza és a Hunyadi téri piac közötti terület összenyitásával, a Zöldülő Város-projekt részeként.

Tari Ottó

A kávézó megnyitása kifejezi a városvezetés elkötelezettségét abban, hogy támogassa a fiatalok helyben maradását

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Hogy több mint vendéglátóhelyről van szó, jelzi, hogy az avatáson Horváth Richárd polgármesterrel az élen csaknem az egész képviselő-testület megjelent, s a városvezető Facebook-bejegyzésben is kitért az eseményre.

– Nagy öröm számomra, hogy fiatal hatvani vállalkozóknak tudtuk megadni a lehetőséget az üzemeltetésre – fogalmazott az önkormányzat első embere. – Terveik szerint egy pezsgő közösségi térként üzemel majd a hely érdekes kulturális programokkal, beszélgetésekkel, klubkoncertekkel. Sok sikert kívánok Misinek, Ritának, Leventének és csapatuknak, bízom benne, hogy sok kellemes percet töltenek majd itt a hatvaniak! A Zöldülő Város-projekt utolsó elemére is ezzel felkerült a pont.

A polgármester emlékeztetett arra, hogy a projekt részeként korábban átadták a megújult könyvtárat és a mellette lévő teret, amely összeköti a főteret a piaccal, az utcakép kialakításához pedig több mint száz utcabútort helyeztek el, valamint hetvenkét parkolóhelyet is kialakítottak. zek mellett gyalog- és kerékpárút is épült, ami a Horvát Mihály úttól indul és a Hunyadi térig vezet. Mindezeken túl kialakítottak egy kolostorkertre utaló történelmi hangulatú gyógynövénykertet, amelyben csobogó található, teljessé azonban a kávézó átadásával vált a projekt.

– Egyértelmű, hogy a kávézó elnevezése miért Kapucinus: a 18. században a városháza területén kapucinus kolostor és annak kertje állt, s ennek állítunk most emléket a vendéglátóhellyel – mondta Horváth Richárd. Hangsúlyozta, hogy a kávézó megnyitása kifejezi a városvezetés elkötelezettségét abban, hogy támogassa a fiatalok helyben maradását, segítse a vállalkozók ötleteinek megvalósítását.

– Programunk szorosan kapcsolódik víziónkhoz, amelyben az szerepel, hogy igazi közösségi teret alakítsunk ki a városban. Ennek érdekében együttműködési megállapodást kötünk a könyvtárral és a kulturális intézményekkel, tervezünk kis klubkoncerteket, továbbá lesznek tematikus csütörtökjeink is, amikor ismeretterjesztő programokkal várjuk a hatvaniakat és a környéken élőket – nyilatkozta Potos Rita, a kávézó egyik üzemeltetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában