Peca

2023.09.04. 11:00

Hivatalos a második nemzetközi horgászverseny időpontja

Bejelentették, hogy 2024-ben is megrendezik az International Wild Carp Challenge-t a Tisza-tónál. A verseny időpontja ismét a májusi pontytilalom időszakába esik.

Hornyák Réka

Ismét lesz pontyfogó horgászverseny a Tisza-tavon

Forrás: I. International Wild Carp Challenge 2023/Youtube

Bejelentették, hogy 2024-ben második alkalommal is megszervezik az International Wild Carp Challenge-t. A behúzós pontyfogó horgászversenyt a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. rendezi, az idei sikerekre való tekintettel. Az első versenyről készült összefoglalóról korábban már beszámoltunk. Helyszíne a Tisza-tó, pontos időpontja pedig 2024. május 10-18. – olvasható a Tisza-tavi Sporthorgász Facebook oldalán. 

Bár az időpont - csak úgy, mint idén - jövőre is a májusi pontytilalom időszakába esik, nagy érdeklődésre számítanak. Az első alkalommal a maximális 40 csapat létszámával voltak résztvevők a 168 órás versenyen, mely nulladik nappal együtt május 5-től 13-ig tartott.

A nevezők száma módosult, az idei 40 helyett jövőre már 50 csapat jelentkezhet. A csoportok létszáma 3 plusz 1 fő marad. A nevezési díj nem változik, jövőre is 400 ezer forint lesz csapatonként.

A verseny eredmények mérlegelése is hivatalos. Csak 10 kilogramm feletti halakat mérnek, melyek közül az 5 legnagyobb súlyú hal számít. 

Azon csapatoknak, akik részt vettek a 2023-as versenyen is, a nevezés szeptember 4-én indul. Az újonnan nevezők pedig október 2-án jelentkezhetnek. A részletes versenyszabályzat a következő hetekben várható a Tisza-tavi Sporthorgász Facebook oldalán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában