Kutatók Éjszakája

2023.09.28. 21:45

Idén is lesz Kutatók Éjszakája a gyöngyösi campuson

Az est folyamán az is kiderül, hogy a mesterséges intelligencia minden házi feladatot megír-e már.

Szabó István

A Kutatók Éjszakáján csakúgy, mint tavaly, idén is szumózni fognak a robotok

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Szeptember 29-én újra a Kutatók Éjszakájára várják az érdelődőket Gyöngyösön, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Károly Róbert Campusán. Nagy Réka, a campus kommunikációs munkatársa arról beszélt portálunknak, hogy idén is sok érdekes előadással és programmal készülnek a 22 óriág tartó eseményre.

– A teljesség igénye nélkül sorolva, A természetfotózás kulisszatitkai – különös fajok az optikám előtt címmel tart előadást Potyó Imre. A GMO-mentes élelmiszerekről beszél majd dr. Láposi Réka, arról pedig, hogy sírjunk vagy nevessünk a magyarországi bérstatisztikák láttán, dr. Dedák István tart előadást. Szabó Rozáliától arról hallhatunk, hogy a mesterséges intelligencia már minden házit megír-e, és szemtanúi lehetünk az 5. Mátra Szumo Kupának a LEGO robotok csatája révén. Szanyi István az Odderonról és az 52. ISMD konferencia más új eredményeiről számol be, dr. Dinya László értekezésének címe pedig: Magyarország fenntartható versenyképessége a 21. században? Dr. Koncz Gábor előadása, Kérdések kereszttüzében – a napelemek növekvő jelentősége Magyarország energiaellátásában címmel hallgatható majd meg – részletezte Nagy Réka.

Mint megtudtuk idén is megnyílik a már megszokott kézművesek utcája, és amennyiben az időjárás kegyes lesz, többek között a parkolóban egy traktor automata kormányzásának bemutatójára is sor kerül.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában