Idegenvezetés

2023.09.24. 18:57

Ingyenes városnéző sétákkal ünneplik a Turizmus Világnapot Egerben

Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének kezdeményezésére az Eger Városi Turisztikai Kft. ingyenes, tematikus városnéző sétákkal készül a világnapra.

Szabadi Martina Laura

Bacsonyiné Bohus Gabriella fogja vezetni a sétákat

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének kezdeményezésére a turisztikai ágazat 1980 óta minden évben szeptember 27-én ünnepli a Turizmus Világnapját. Az Eger Városi Turisztikai Kft. ingyenes, tematikus városnéző sétákkal készül a világnapra.

– A turizmus kiemelkedően fontos szektor Egerben, amely jelentős gazdasági, társadalmi és kulturális értéket teremt mind a városnak, mind a térségének. Az ágazat stratégiai szerepet játszik a munkahelyteremtésben: Egerben nem túlzás azt állítani, hogy a lakosok több mint fele érintett közvetlenül vagy közvetve e területen. A hozzánk érkező turisták által generált bevétel hozzájárul a helyi vállalkozások növekedéséhez és a város infrastruktúrájának fejlesztéséhez is. Mindaz, ami kiteszi Eger turizmusát a szektorban dolgozók, a városért tevékenykedők nélkül elképzelhetetlen - ilyenkor, szeptember végén, a nyári főszezon lecsengése után az ő egész éves munkájukat is köszönjük a Turizmus Világnapja alkalmával – közölte portálunkkal Törőcsik Gábor, az Eger Városi Turisztikai Kft. ügyvezetője.

Elmondta, a nagy érdeklődésre tekintettel az Eger Városi Turisztikai Kft. két sétát is szervez a világnapra.  A Török kor utáni Eger szeptember 27.-én várja az érdeklődőket. A séta során a török kor Eger városra gyakorolt máig tartó hatásáról tudhatnak meg érdekességeket a résztvevők. A sétát Badacsonyiné Bohus Gabriella idegenvezető vezeti. A szervezők egri lakosoknak és a városba látogató vendégeknek egyaránt ajánlják a részvételt.

Belvárosi Természet-járás szeptember 30-án kalauzolja körbe a résztvevőket a városban. Eger belvárosa nem csak épített öröksége, műemlékei miatt érdekes, hanem az itt található védett fák, egynyári növények, kertek és parkok miatt is. Ezen a sétán Eger zöld értékeit járja be a csoport szakavatott vezetők segítségével. A sétát Badacsonyiné Bohus Gabriella vezeti, akit szakmai oldalról Ferenczy Tamás, Eger főkertésze, illetve Hacsi Tamás tájépítész kísér. A részvétel mindkét sétán ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött. A regisztráció, illetve további részletek Eger turisztikai honlapján, a visiteger.com-on érhetőek el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában