Művészet

2023.09.13. 18:40

Izgalmas kiállításon mutatkoznak be az egri Eventus diákjai + fotók

Ifjú művészek rajzaiból álló kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők Egerben.

Hornyák Réka

A kiállításon 24 rajzmű tekinthető meg szeptember huszadikáig

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Kiemelés címmel nyílt kiállítás a egri Bartakovics Béla Közösségi Házban, szerdán délután három órakor. A kiállításon az Eventus Üzleti és Művészeti Szakgimnázium díjazott diákjainak művei tekinthetőek meg. A megnyitón köszöntőt mondott Sajtos Attila, a szakgimnázium igazgatója, valamint Ónodi Mátyás, a gimnázium egyik szakoktatója. A hangulatot az Eventus iskola énekkaros diákjai biztosították. 

Sajtos Attila intézményigazgató elmondta portálunknak, hogy ez a kiállítás egy tanévnyitóra összeállított válogatás a közelmúlt anyagaiból, tehetséges diákok műveiből. 

– Az a lelkesedés, ami áthatja a kollégákat, látható a kiállított művekben is. Mi úgy gondoljuk, hogy a diákokat nem "visszanyírni" kell, hanem kiemelni őket és a kiemelkedőket pedig engedni az egek felé. A kiállított anyagok erről szólnak – nyilatkozta portálunknak a szakgimnázium igazgatója. 

Fontosnak tartják megmutatni azt, hogy diákjaik tehetségének nincsen határa. A kiállításon már elballagott diákok műveit is lehet látni, akik azóta már művészeti egyetemeken és főiskolákon tanulnak tovább.

A megnyitón részt vett Kálmán Péter szakoktató is, akivel többek között a kiállítás hátteréről és a művészeti képzésről is beszéltünk.

– A kiemelés szó alatt a kiállítás szempontjából a mappákból, illetve a kiállítás szintű anyagokból való kiemelésre fókuszáltunk. Ez alapján válogattuk össze a műveket. A diákok a gimnáziumban a klasszikus művészeti ágakkal találkoznak, így például a szobrászkodással, a grafikával, a rajzzal és még sok mással. Mindezeken túl három fő szakirány indul nálunk, az alkalmazott grafika, a mozgókép és a fotográfia – magyarázta Kálmán Péter, mozgókép, animáció és számítógépes grafika oktató.

A kiállításon 24 rajzmű tekinthető meg szeptember huszadikáig, ingyenesen a Bartakovics Béla Közösségi Ház nyitvatartási idejében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában