Tanévkezdés

2023.09.01. 19:20

Megjöttek a gólyák: beiratkoztak a gyöngyösi campus elsőéves nappalis hallgatói

A levelezősök pénteki beiratkozása után megkezdődik a tanév.

Szabó István

Hétfőn beiratkoztak a nappali tagozatos elsőévesek Gyöngyösön

Forrás: MATE Károly Róbert Campus/Nagy Réka

Közel 80 nappali tagozatos elsőéves iratkozott be hétfőn a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) gyöngyösi Károly Róbert Campusára, tájékoztatta portálunkat Nagy Réka, a campus kommunikációs munkatársa. Közlése szerint az idén felvételt nyert közel 250 levelező tagozatos gólya pénteken válik hivatalosan is a gyöngyösi campus hallgatójává.

– Az elsőéves hallgatókat először dr. Bujdosó Zoltán, a gyöngyösi campus főigazgatója köszöntötte. Hangsúlyozta, hogy bár az intézmény sok változáson ment keresztül az elmúlt évtizedek során, de a főbb irányvonalak, az agrár-, a gazdaságtudományi és az informatikai tudományterületek megmaradtak. A gólyák ezt követően megismerkedtek Végh Ildikóval. A tanulmányi osztályvezető a beiratkozással kapcsolatos teendőket, az egyetemi követelményeket és a fontos feladatokat, határidőket ismertette. Mindezek mellett hasznos információkkal, valamint gyakorlati tanácsokkal is ellátta az elsősöket. Jómagam a hallgatók által gyakran feltett kérdésekre gyűjtöttem össze a válaszokat, emellett bemutattam a campus weboldalát, valamint közösségi médiafelületeit is. A campuson folyó nyelvoktatásról és a különféle szakok nyelvi követelményeiről Szabó Rozália, az Idegennyelvi Intézet nyelvtanára tartott tájékoztatót. Ezt követően, de még a beiratkozást megelőzően, a hallgatók kisebb csoportokban ismerkedtek meg az általuk választott képzés szakfelelősével vagy szakkoordinátorával – részletezte Nagy Réka.

A campus kommunikációs munkatársa azt is hozzátette, hogy a felvételt nyert közel 250 levelező tagozatos hallgatójuk pénteken két blokkban vehet majd részt a hétfőihez hasonló programokon. Ezt követően kezdetét veszi a 2023/2024-es tanév.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában