Egri Nemzetközi Cukorbeteg Találkozó és Konferencia

2023.09.17. 16:20

Megkoszorúzták elhunyt társaik emléktábláját az egri cukorbetegek

Immáron 18. alkalommal szervezték meg az Egri Nemzetközi Cukorbeteg Találkozót és Konferenciát.

Molnár Helga

Koszorúzással emlékeztek az egri cukorbetegek

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Cukorbetegek Egri Egyesülete megszervezte a 18. Egri Nemzetközi Cukorbeteg Találkozót és Konferenciát a hétvégén. Szombaton az egyesület és vendégeik részt vettek az Eger Civil Ünnepén, már a felvonulásban láthatóak voltak, s aktívan vállaltak szerepet az eseményen szűrésekkel, illetve fellépett a kórusuk is.

Később aztán megrendezték a konferenciájukat is, ahol az egylet elnökének, Jakabné Jakab Katalinnak a tájékoztatásából kiderült, kerekasztal beszélgetést hallgathattak meg az érdeklődők az 1-e típusú cukorbetegségről. A beszélgetésben részt vett mások mellett Szerencsi Laura, aki kétéves korától 1-es típusú, és Baranyi Éva, aki az ifjúsági tagozatuk vezetőségi tagja és 16 éve 2-es típusú cukorbeteg. Jó példával jártak elöl, beszéltek küzdelmeikről, s arról, hogyan lehet ezzel a betegséggel együtt élni.

Visszatérő előadóként dr. Dombóczki Zsolt diabetológus, belgyógyász főorvos előadását lehetett meghallgatni, majd este bállal zárták a napot. Az egylet tagjai és a konferencia résztvevői már hagyomány, hogy megkoszorúzzák elhunyt társaik, orvosaik, támogatóik emléktábláját, így volt ez vasárnap délelőtt is. Végül a kétnapos összejövetel a Szépasszony-völgyben zárult egy búcsúebéddel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában