Gurultak

2023.09.19. 16:56

Megmozgatták a lajosvárosiakat is a Mobilitási Héten + videó, fotók

A Mobilitási Hét részeként kedden a lajosvárosi bringapályán ügyességi feladatokkal, bemutatókkal és egészséges falatokkal várták az érdeklődőket.

Fekete-Vadászi Erika

A legkisebbek is két kerékre pattantak

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Eger 2003-ban csatlakozott az Európai Mobilitási Hét kampányhoz, és ebben az évben szeptember 16. és 22. között számos programot tartanak a városban, hogy felhívják a figyelmet arra: élhető városunk fenntartása érdekében fontos, hogy lerakjuk autóinkat a hétköznapokban, és helyette használjuk a tömegközlekedést, vagy kerékpározzunk, sétáljunk. 

A Mobilitási Hét részeként kedden a lajosvárosi bringapályán ügyességi- és sportbemutatókkal, kézműves foglalkozásokkal, valamint egészségügyi szűrésekkel várták az érdeklődőket, és az egészséges falatokból sem volt hiány.

Polacsek Anikó, a program felelőse, az Egri Egészség- és Környezetvédő Egyesület alelnöke portálunknak elmondta, három környékbeli óvodából hívtak meg gyerekeket az eseményre, s kérték a szüleiket, ha tehetik, kerékpárral vagy rollerrel  érkezzenek a kicsik az eseményre. Aki így tett, ki is próbálhatta a bringapályát. 

– Rengeteg mindennel készültünk erre a napra. Amikor terepszemlét tartottam, láttam, hogy az iskolások milyen ügyesen használják a pályát, így felkértük őket, tartsanak bemutatót. Kevés olyan program van a Lajosvárosban, ahol a lakosság egészségügyi szűréseken vehet részt, így fontosnak tartottuk, hogy erre is legyen lehetőség a Mobilitási Héten – mondta el portálunknak a szervező.

Ezek mellett kavicsfestés, gyümölcskóstoló is várta a gyerekeket az ügyességi feladatok mellett. Az idősebb korosztály pedig senior tornán vehetett részt. 

Az Agria Speciális Mentők quadjára is felülhettek a kicsik, és a mentőkutyájuk is nagy sikert aratott. 

Nézd meg, milyen ügyesen használták a bringapályát:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában