Gondosan

2023.09.17. 17:42

Minden feszületet örökbe fogadtak, példásan gondozzák azokat Sirokban

Példásan gondoskodnak a helyi építészeti emlékeikről Sirokban.

Barta Katalin

Tuza Gábor siroki polgármester

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Sirokban négy köztéri feszület található, amelyekről példásan gondoskodnak örökbefogadói. Tuza Gábor polgármester arról tájékoztatta portálunkat, hogy az önkormányzat is csatlakozott a KDNP által kezdeményezett Fogadj örökbe egy feszületet! elnevezésű programhoz és ennek köszönhetően magánemberek, az önkormányzat és a civilszervezetek összefogásával nem csak csak felújították ezeket az építészeti emlékeket, hanem rendszeresen gondoskodnak is állaguk megőrzéséről, környékük rendbetételéről. 

Ugyancsak a helyiek összefogását példázza a Kőkúti településrészen egy új közösségi pavilon megépítése, amely a helyiek által kedvelt szabadtéri programok helyszíne lehet. A tervek már elkészültek a kivitelezés és hamarosan megkezdődik. Az önkormányzat hétmillió  forinttal támogatja a kezdeményezést. A tervek szerint főként társadalmi munkában építenék meg a létesítményt, amely már idén decemberben méltó helyszíne lehet az adventi időszaknak, illetve a sokak által kedvelt Kőkúti élő Betlehemnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában