Távolugrás

2023.09.20. 11:01

Mostantól azt is tudják a péterkei diákok, mire való a távolugró pálya

Pétervásárán a Tamási Áron Általános Iskolában évek óta működik atlétikai szakkör. Mostantól azt is tudják, mire szolgál a távolugró pálya.

Barta Katalin

Példás összefogással épült meg a pálya

Forrás: Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola

A Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskolában jó ideje működik atlétika szakkör. A gyermekek lelkesek, ám sokszor úgy vettek részt versenyeken, hogy távolugró pályát ott láttak először - olvasható az intézmény közösségi oldalán. Aztán idén nyáron törrtént valami. Az iskola vezetősége és testnevelő tanárai között folytatott, az éves munkatervről szóló megbeszéléskor felvetődött, hogy milyen jó lenne egy távolugró pálya kialakítása, melyet széles körben tudnának használni.

Az ötletből mostanra valóság lett.  A Mátrai Erőmű egy futószalagot ajánlott fel, melyet az AXIS Bentonit KFT. a jó kapcsolatait kihasználva szerzett be, és szállított Pétervásárára. 

A pálya kialakítását az első szóra önzetlenül segítő Szaniszló János egyéni vállalkozó és csapata végezte el gépi erővel. A homokot a pályára a „Sulizsák” program által kapott pénzösszeg egy részéből vásárolták meg. A pálya, mely a tornacsarnok és a műfüves pálya között található, immár kész.
Mostantól a gyerekek használni fogják a testnevelés órákon és délutáni foglalkozásokon. 

Az iskola vezetése szeretne a jövőben házi és körzeti versenyeket szervezni és bíznak abban, hogy a legügyesebb gyerekek a vármegyei versenyeken is megmutathatják tehetségüket. A távolugró pálya a felkészülésben kiváló lehetőséget nyújt erre. Tervezik egy ponyva beszerzését is, mellyel szárazon tudják tartani a homokot. 
A széleskörű összefogásért köszönetet mondtak a Mátrai Erőműnek, az AXIS Bentonit KFT-nek, Szántó Andrásnak, Szántó Lászlónak és Szaniszló Jánosnak. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában