Örökkévalóságnak tűnt

2023.09.13. 14:32

Négy órán keresztül műtötték az 5 éves gyöngyösoroszi kisfiú szívét

Három éven keresztül volt várólistán, de most túlesett a beavatkozáson: Benjiről születésekor derült ki, hogy szívproblémával küzd, amit műtéttel lehet csak orvosolni.

Szabadi Martina Laura

Benji már túl van a műtéten

Forrás: metropol.hu

Az imák segítettek túlélni nekünk ezt a borzalmat – mondta a Metropolnak Gyugyucz Tatainé Noémi. A Heves vármegyei Gyöngyösoroszin élő asszony ötéves fia műtétjére utalt, ugyanis a kis Benjámint néhány nappal ezelőtt műtötték meg a szívével. Az édesanya mesélt a Metropolnak a megpróbáltatásaikról.

- Borzasztó hosszú időszakon vagyunk túl, ami mindannyiunkat megviselt. A hatodik gyermekemként jött a világra. Már nagyon vártuk őt, de sajnos nem volt felhőtlen az örömünk, ugyanis nem sokkal később közölték velünk, hogy nagy baj van. Kiderült, hogy szívproblémával küzd, ráadásul Down-szindrómás is. Azt mondták, hogy a szívén van két lyuk, illetve részleges tüdővéna-transzpozíciója van. Nagyon megijedtem, hiszen nem akartam elveszíteni. Azt mondták, hogy elkerülhetetlen, hogy megműtsék – mesélte.

– Nagyon nehéz volt kézben tartani a dolgokat. Foglalkozni a többi gyermekkel, a háztartással, a munkámmal és persze Benjivel. A kisfiamat várólistára tették, így csak imádkozhattunk, hogy hamar sorra kerüljön. Minden pillanatban készen kellett állni az indulásra, hogy ha hívnak, akkor ne maradjunk le a lehetőségről. Sajnos az idő múlásával több munkahelyem sem tolerálta ezt, így jelenleg is biztos munkát keresek. Három évet vártunk arra, hogy előre kerüljünk a várólistán – emlékezett vissza. Mint mondta, a kisfiú már jóval a műtét előtt érezte, hogy történni fog valami - mondta az édesanya a Metropolnak.

– Ő mindig nagyon mozgékony volt, de most nyugtalan volt inkább. Amikor végre sikerült bekerülnünk a kórházba, akkor talán a legnehezebb az volt, amikor el kellett köszönnünk egymástól a műtő előtt. Édesanyaként borzasztó volt látni, hogy beviszik őt, én pedig tehetetlen vagyok. Négy órán keresztül műtötték, de egy örökkévalóságnak tűnt. Az orvosok szerint csoda történt, ugyanis Benjit már a műtét napján le tudták venni a lélegeztetőgépről. Azt mondták, hogy rekordsebességgel gyógyul, ami elképesztő, hiszen nem egy apró műtétről volt szó. Befoltozták a szívén a lyukakat, és a tüdővénákat a helyére rakták. Figyelmeztettek minket, hogy a családban ettől fogva, ha születik gyermek, mindenkinél fennállhat ez a rendellenesség, ugyanis örökölhető. A műtét előtt egy Facebook-csoportba kiírtam, hogy mi fog történni, és kértem minden jóérzésű embert, hogy imádkozzon Benjiért. A Metropolon keresztül is szeretnék üzenni nekik, hogy nagyon szépen köszönjük, hiszen biztos vagyok benne, hogy segítettek az imák! – fogalmazott Noémi a cikkben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában