Illegális hulladék

2023.09.12. 13:40

Nincs olyan hét, hogy ne találnának új illegális szemétlerakót Gyöngyösön

Ferenczy Dániel, a gyöngyösi városrendészet igazgatója nyilatkozott az illegális szemetelőkről a Kossuth Rádióban.

Szabó István

Ferenczy Dániel, a gyöngyösi városrendészet igazgatója

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Ferenczy Dániel gyöngyösi városrendészeti igazgató a Kossuth Rádióban az egri Pilisy Csenge kérdéseire válaszolva beszélt arról, hogy mit tesz a gyöngyösi városrendészet az illegális szemétlerakók ellen. 

A rádióműsorban elhangzott, hogy Gyöngyösön nincs olyan hét, hogy ne bukkannának illegális szemétlerakatokra. Már 140 kamerát telepítettek a város közterületeire, ezentúl drónnal figyelik a külterületeket, és figyelmeztetés helyett azonnal bírságolnak. Ferenczy Dániel a riport során arról beszélt, hogy zéró toleranciát hirdettek a szemetelők ellen. 

– Radikálisan több bírságot szab ki a városrendészet. Ugyanakkor gyakran egy megbízott ember végzi a hulladék illegális elhelyezését, akinek nincs vagyona. A szemetüktől jogellenesen szabadulni akarók ilyen egyénekre szakosodnak, akik között akad, akire tucatnyi bírságot is kiszabtak már a közterület-felügyelőink. Belterületen lényegesen csökkent a szemét mennyisége, mert a bírságoknak van visszatartó ereje, külterületen viszont nehezebb a dolog. A város által a közelmúltban beszerzett drónt kifejezetten az illegális szemétlerakókkal szemben fogjuk alkalmazni. A bírság velük szemben 5 ezer forinttól 50 ezerig terjedhet, sőt, szeptember elsejétől a köztisztasági szabálysértés 65 ezer forinttal bírságolható. A nyári időszakban több mint 80 szankciót alkalmaztunk az elkövetőkkel szemben – többek között erről beszélt a rádióinterjúban Ferenczy Dániel.


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában