Fontos az egészség

2023.09.28. 18:30

Októberben is helybe viszi a szűrővizsgálatokat az egri kórház

Október is lesznek szűrővizsgálatok több Heves vármegyei településen a „Helybe visszük a szűrővizsgálatokat” című, az Országos Kórházi Főigazgatóság programjának részeként.

Fekete-Vadászi Erika

A szűrőbusz október hónapban összesen nyolc településen lesz elérhető szűkebb hazánkban, tudtuk meg Szegedi Erzsébettől, az egri kórház médiareferensétől. 

Október másodikán Kiskörén a Művelődési Ház mögötti rendezvénytéren 10-től 16 óráig várják a lakosságot a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Kórház szakemberei. 

Október 3-án Domoszlón a Piac téren, 4-én Tiszanánán a Sütő András Általános Iskola udvarán, október 6-án Kömlőn a művelődési háznál, 7-én Apcon az Ady Endre Művelődési Háznál, 16-án Tarnaszentmiklóson az önkormányzat parkolójánál, 17-én Átányban a II. Rákóczi Ferenc út 62-64. címen, valamint október 18-án Egerben az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltségen (Eger, Vincellériskola u. 5. sz alatt) vehetők igénybe a vizsgálatok.

Az időpontok minden helyszínen azonosak, 10 órakor kezdődnek a szűrések és délután 4-kor fejeződnek be. Mind a nyolc helyszínen lesz állapotfelmérés, testösszetétel mérés és értékelés, ujjbegyből történő vérvétellel vércukor-, koleszterin- és húgysavszint mérés, valamint vérnyomás, pulzus, oxigén telítettség vizsgálat, nőgyógyászati- és szájüregi szűrővizsgálat is.

A szervezők kérik, hogy a szűrővizsgálatra jelentkezők vigyék magukkal a TAJ-kártyájukat és érvényes, személyazonosításra alkalmas okmányukat. A szűrővizsgálaton való részvétel ingyenes, de helyszíni regisztrációhoz kötött. A regisztráció a program meghatározott zárási időpontja előtt egy órával befejeződik.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában