Egyedülálló hangzásvilág

2023.09.15. 10:30

Olvasónk lekottázta az egerbocsi villanydróton gyülekező fecskéket, itt a zene + videó

Egyik olvasónk egy kottázóprogrammal reprodukálta az egerbocsi fecskék kiadta harmóniákat.

Fekete-Vadászi Erika

Kiderült, nem is akármilyen dallamot lehet lejátszani a kottájukból

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Szeptember elején számoltunk be az Egerbocson búcsúzó fecskékről, akik úgy sorakoztak a villanyvezetéken, mintha a természet kottája elevenedett volna meg a szemünk láttára. Sokak tetszését elnyerték az elköszönő állatok a Heol Facebook-oldalán, s volt, akit meg is ihletett a madarak látványa. 

Olvasónk, Kocsis Imre Antal életre keltette a természet alkotta kottát. Portálunknak elmondta, szereti az efféle szórakozásokat. Olvasott már le, és meg is szólaltatott reneszánsz késkészletről reneszánsz négyszólamú asztali áldást, vagy kávésbögréről XIX. századi kottagrafikai tanulmányt is. 

Itt meghallgathatod az Egerbocson gyülekező fecskék alkotta képről készült dallamokat: 

– Nagyon megfogott az Egerbocson készült fotó. Sokat foglalkozom zenei témákkal, ezért egy kottázóprogrammal reprodukáltam a fecskék kiadta harmóniákat, és meg is szólaltatom öt szólamú gépi nőikarral. A ritmusértékek hosszát a fecskék egymástól való távolsága határozta meg. Ez a fecskekép különleges volt, mert a hangzásvilága egészen egyedülálló lett – mesélte el Kocsis Imre Antal.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában