Kutyusok

2023.09.03. 09:40

Pulik és gazdik randevúztak a hatvani Kossuth téren

Pulikkal telt meg szombaton a hatvani Kossuth tér: mintegy hetven bozontos négylábú „sorakozott fel” gazdijaikkal együtt a helyi székhelyű Magyar Puli Klub által szervezett szakmai kiállításon és tenyészszemlén.

Tari Ottó

A kutyaszépségversenyen korcsoportonként és színenként sorakoztak fel a pulik

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A megnyitón Horváth Richárd polgármester – aki Csillag nevű kedvencével ugyan nem indult a megmérettetésen, de mint Facebook-bejegyzésében írta, nagyon várta már az eseményt – köszöntőjében aláhúzta: ismét jó látni, mekkora sikert arat egy helyi kezdeményezés.

A hatvani székhelyű klub szervezésében az ország legrangosabb pulikutya-kiállítása került a városba. Az egyesület megkeresését szimpátiával fogadtuk és támogattuk, hogy a rendezvény sikeresen megvalósulhasson – fogalmazott.

A Magyar Puli Klub 2019-ben azzal a céllal alakult, hogy – természetesen a fajta népszerűsítése mellett – felhívják a figyelmet a regisztrált, törzskönyvezett állomány fontosságára.

Az egyik célunk, hogy minél többen lássák, miszerint ez a magyar kutyafajta is kiváló háziállat lehet úgy a társas-, mint a és kertes házakban. Nagyon okos és intelligens állatokról van szó, s ezt igyekszünk erősíteni a köztudatban is. A szakmai szempontokat figyelembe véve, szeretnénk továbbá a puli külső és belső tulajdonságait megőrizni az utókor számára is – nyilatkozta Árminiczki János, a klub elnöke.

Összesen mintegy hetven kutyát neveztek, az ebtartók és a tenyésztők egyaránt részt vettek a kiállításon.

A kutyaszépségversenyen korcsoportonként és színenként sorakoztak fel a pulik. Molnár Zsolt nemzetközi küllembíró szerint igencsak jó minőségű volt a „felhozatal”.

Hogy a fajta mennyire népszerű, jelzi az is, hogy a rendezvény idején a remek időben – úgy a versengésre, mint a tenyészszemlére, vagy csak egyszerűen a nem mindennapi látvány kedvéért – nagyon sokan látogattak ki a Kossuth térre, hogy megnézzék a pulikat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában