Nemzetközi

2023.09.04. 21:40

Rangos nemzetközi konferencia lesz az egri egyetemen

Szervezői szerepet kapott egy neves nemzetközi konferencián az egri egyetem. A szervezés mellett helyszínt is biztosít az egyetem az eseménynek.

Hornyák Réka

Eszterházy Károly Katolikus Egyetem épülete

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Szervezői szerepet kapott Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Matematikai és Informatika Intézete a 16th International Conference on Automata and Formal Languages - AFL konferenciájában – írja honlapján az egri egyetem.

Társként, a Szegedi Tudományegyetem Informatikai Intézetével zajlik majd a szervezés. A nemzetközi konferencia időpontja 2023. szeptember 5-7., helyszíne pedig az egri egyetem C épülete. Az AFL egy nagy múltra visszatekintő, magas szinten tudományos, nemzetközi részvevőket felvonultató konferenciasorozat. A szakmai szervezését hagyományosan a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem viszi, idén ebbe a körbe csatlakozik be az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem.

Az idei konferencián harmind előadó ismerteti tudományos eredményeit. Az informatika olyan elméleti témái szerepelnek majd, mint a formális nyelvek, automaták, kvantuminformatika, illetve a számítástudomány egyéb témakörei.

A konferencia fő szervezői Dr. Iván Szabolcs tanszékvezető, egyetemi docens, Szegedi Tudományegyetem; Dr. Gazdag Zsolt Zoltán egyetemi docens, Szegedi Tudományegyetem és Dr. Kovásznai Gergely tanszékvezető, egyetemi docens, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem.

A meghívott előadók: Galina Jírásková (Slovak Academy of Sciences, Košice), Victor Mitrana (University of Bucharest) és Andreas Maletti (Universität Leipzig) - írták.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában