Szemét ügyek

2023.09.06. 18:20

Sirok határában hagyta a névjegyét egy kupac szemét között

Újabb kupac szemétre bukkant Sirok határában a község polgármestere. A kidobott ülőgarnitúra között beazonosítható plasztikkártyák is hevertek. Vissza a feladónak - üzente Tuza Gábor.

Barta Katalin

Ebben a szemétkupacban voltak az iratok

Forrás: Tuza Gábor/Facebook

Sirokban elszántan küzdenek évek óta az illegálisan szemetelők ellen. A napokban újabb szemétkupacra bukkant a község vezetője, Tuza Gábor. Ezúttal sem volt rest, alaposan megnézte, vajon honnan származhat a természetbe kihajított ülőgarnitúra. Úgy tűnik, a tettes is megvan, legalábbis jól beazonosítható a szemét eredete, mivel három plasztikkártya is hevert a lomok között. Meglehet, hogy lopott iratokról van szó, épp ezért a rendőrségnek is jelezte az esetet. Közösségi oldalán azt írta: Nos, K. L., aki Egerben született 1991-ben, anyja neve K. K., amennyiben ellopták az iratait, akkor a rendőrségen lesz, ha nem, akkor legyen szíves megmondani, hogy egy fél kidobott ülőgarnitúra közé, hogyan keveredhettek az iratok.

Egy nap elteltével a vétlen "elkövetők"is meglettek, akik a bútoradománnyal segíteni szerettek volna "rászorultaknak"! Kiderült, hogy a "rászorultak" kiszedték a faanyagot, majd a szükségtelendolgokat kidobták az út menti árokba. Tuza Gábor arra kér minden segíteni akarót, hogy az oda ajándékozott dolgokat próbálják nyomon követni, ugyanis az a rossz tapasztalatuk, hogy a régi dolgok, vagy a nem szükségesek így kerülnek az út széli árkokba, az erdőbe, vagy csak a falu szélére. Gondolják meg, hogy kinek adakoznak! - zárta bejegyzését.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában