Természeti adottságok

2023.09.19. 07:20

Szilvásváradra csalogat a Nemzeti Vágta

A Nemzeti Vágta következő helyszíne Szilvásvárad, éppezért a közösségi médiában is felhívják a figyelmet arra, mennyire szép a Bükk környéke.

Heol.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, szeptember 30-án és október 1-jén rendezik meg a Nemzeti Vágta döntőjét Szilvásváradon. Közép-Kelet-Európa legnagyobb amatőr lovas eseménysorozatának végső küzdelmébe 60 felnőtt lovas és 32 fiatal versenyző jut be. A napokban már kisorsolták a Nemzeti Vágta előfutamaiban indulók sorrendjét a budapesti Nemzeti Lovardában.

– Szilvásvárad természeti csodái magával ragadóak, és ha már ez a gyönyörű helyszín ad otthont a Nemzeti Vágtának, érdemes körbenézni! - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Vágta a Facebook-oldalán.

Mint írják, a Millenniumi kilátó méretével és páratlan szépségű, fából készült szerkezetével uralkodik a környező hegycsúcsok felett, mintha figyelné és vigyázná e festői vidéket. A kilátó 20 méter magasan lévő teraszáról lenyűgöző látványt nyújt a Bükk minden évszakban más-más színben pompázó domborzata, a patak-völgyek, erdők rajzolata, a 13 hegyvidéki falu háztetői. Tiszta, napos időben a távoli Tátra hegycsúcsai is láthatóak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában