Lovassport

2023.09.13. 10:39

Sorsoltak a szilvásváradi Nemzeti Vágtára, eldőlt, ki hol indulhat

Külön futamba sorsolták Hatvan és Szilvásvárad versenyzőit a Nemzeti Vágtán.

Tóth Balázs

Kisorsolták a Nemzeti Vágta előfutamainak sorrendjét

Forrás: Szigetváry Zsolt/MTI

Kisorsolták a Nemzeti Vágta előfutamaiban indulók sorrendjét kedden a budapesti Nemzeti Lovardában. A szeptember végi eseményen 15 előfutamban összesen 60 település felnőtt lovasa indul, közölték a verseny honlapján.

Lázár Vilmos, a Nemzeti Vágta és a Magyar Lovassport Szövetség elnöke elmondta: a Nemzeti Vágta Közép-Kelet-Európa legnagyobb amatőr lovas eseménysorozata, amelyen több ezer lovas vett már részt az elmúlt 15 évben.

- Idén minden eddiginél több, összesen 15 elővágta zajlik, májustól szeptember végéig. 2023 azonban nem csak erről, hanem arról is nevezetes, hogy Szilvásváradon, a honi lótenyésztés ikonikus helyszínén rendezzük meg a döntőt – tette hozzá a szakember.

A Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont stadionjában négy lovas fog egyszerre starthoz állni, így az elődöntőkbe bejutó 60 lovas 15 előfutamban indul. A Kishuszár Vágtán induló 32 fiatal lovas előfutam-sorrendjét Szilvásváradon sorsolják ki. A felnőtt lovasok alábbi sorrendjét húzással, közjegyző jelenlétében állapították meg.

Az ötödik futamban szerepel majd Szilvásvárad lovasa Hernádkak, Püspökhatvan s Nyúl versenyzőinek társaságában, a tizedikben Hatvan párosa, Rábakecöl, Ajak és Debrecen indulóinak társaságában. Mindkét Heves megyei versenyző a hármas pályát kapta.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában