Véradás

2023.09.10. 17:50

Több helyen nyújthatják a karjukat a donorok Hevesben is

Az Országos Vérellátó Szolgálat közölte a következő heti véradások időpontját Hevesben.

Heol.hu

Ismét lesz lehetőség a véradásra az Eger Tv szerkesztőségében Archív fotó

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Heréden, a művelődési házban (Vörösmarty tér 1.) szeptember 12. 14-től 17 óráig. Egerben, a Civil Közösségek Házában (Kossuth Lajos u. 12.) szeptember 13. 9-től délig várják a donorokat. Gyöngyöstarjánban, a művelődési házban (Jókai Mór tér 5.) szeptember 13. 14-től 17 óráig. Karácsondon a Gönczy Pál Katolikus Általános Iskolában (Szent István u. 40.) szeptember 14. 13 óra 30-tól 17 óra 30-ig adhatnak vért.

Egerben, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem „A” épületében (Eszterházy tér 1.) szeptember 15-én 10-től 15 óráig lesz véradás. Andornaktályán, a Fogyatékosok Otthona és Rehabilitációs Intézetében (Rákóczi u. 289.) szeptember 16-án 10-től 14 óráig adhatnak vért. 

Véradásra jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves, de még nincs 65 (első véradók esetén a felső korhatár 60 év), testsúlya eléri az 50 kg-ot és egészségesnek érzi magát. Véradáshoz hozza magával személyazonosító igazolványát, lakcím- és taj-kártyáját.

Tudta? Két véradás között 56 napnak kell eltelnie. Ennyi időre van szüksége a szervezetünknek, hogy regenerálódjon.

Kérik, mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a következő webcímek egyikén: www.ovsz.hu; www.voroskereszt.hu


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában