Fejlesztés

2023.10.18. 11:01

500 millió forintból újult meg az egri gyakorló iskola

Kívül és belül is megújult az egyetem gyakorlós iskolája.

Molnár Helga

Az iskola Bartók téri épülete

Forrás: Gyakorlo.uni-eszterhazy.hu

Befejeződött az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Technikum közel 500 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból megvalósuló infrastrukturális fejlesztése – írja az egyetem közleményben. A projektnek köszönhetően két tornaterem kapott új sportburkolatot, tantermek, folyosók és egyéb oktatáshoz kapcsolódó terek festése, a Bartók téri épületben lépcsők akadálymentesítése, beépített szekrények javítása, informatika tanterem kialakítása, a Barkóczy utcai épület tornatermének teljes felújítása történt meg. A támogatásnak köszönhetően több, mint négyezer eszközzel bővült az intézmény eszközállománya.

A tizenkét hónap időtartamú projektben mintegy 3100 kényelmes, ergonómiai szempontokat is érvényesítő, a kor követelményeinek megfelelő tantermi bútort – szék, pad, tanári asztal, szekrény, tornatermi bútor, tornaeszköz – szereztek be.

Jelentős fejlesztésnek tekinthető, hogy a gyakorlóiskola legtöbb tanterme nagyképernyős okos televízióval, interaktív táblával gazdagodott. Az informatika és a kapcsolódó tantárgyak oktatási infrastruktúrájának javítására 165 asztali számítógépet, illetve laptopot vásároltak. Az intézmény mindemellett multifunkcionális hálózati nyomtatót, térképeket, hangfalakat, hangszereket, rajzművészeti eszközöket, biológia, fizika tárgyak oktatását segítő eszközöket és több, mint négyszáz sporteszközt – tornaszereket, labdajátékok eszközeit, bordásfalakat, asztalitenisz eszközöket – is beszerzett.

Sor került mindezek mellett arra is, hogy az udvarokat kültéri padokkal és asztalokkal szereljék fel, egy-egy ütéscsillapító térburkolattal ellátott kéttornyú csúszdás játszótéri eszközt is telepítettek, valamint a Bartók téri aszfaltozott sportpályát is elkerítették.
– A gyakorlatukat végző pedagógusjelöltek képzése szempontjából olyan minőségi változást jelentenek ezek fejlesztések, amelyek közvetetten a köznevelési rendszer egésze számára bázist nyújtanak a további fejlődéshez – fogalmaztak a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában