DK-s start a városvezetésre

2023.10.17. 17:38

A Demokratikus Koalíció a Dobó téren jelentette be: Balázs Miklós a jelöltjük

Az egri várban 15 óra 52 perckor felhangzó ágyúszóra, az ostromló török csapatok elvonulásának évfordulóján köszöntötte a sajtó képviselőit és az érdeklődőket Balla Péter, a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke. A Dobó téren megtartott sajtótájékoztató apropóját az adta, hogy a párt bejelentette: Balázs Miklóst indítják a jövő évi önkormányzati választásokon polgármester jelöltként.

Sike Sándor

Balla Péter, a DK választókerületi vezetője egy korábbi DK-s rendezvényen

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A választókerületi elnök történelminek nevezte a pillanatot, mert mint, ahogyan annak idején Dobó elűzte a betolakodó birodalom seregét, úgy szabadulna meg a DK – a csupán az egyéni érdekeik mentén politizáló, a NER-rel is szövetkező, ellenzéki összefogásból a város élére került – jelenlegi vezetést, az áruló Hegedűst Istvánt.

– Az ellenzék vezető erejeként kötelességünk és felelősségünk, hogy egy olyan közösség lépjen szövetségre a jövő évi önkormányzati választásokra, amelyik az egrieket képviselik, és véget vet annak a politikai roncsderbinek, amelyet a bukott városi elit csinált szeretett városunkból 2006 óta. Mi új stílust és új reményt hozunk Egernek – fogalmazott Balla Péter, aki néhány tényt felvetve meg is indokolta ezen kijelentését.

A választókerületi elnök azt külön is hangsúlyozta, hogy az a vezetés, amelyik most itt a Demokratikus Kolaíciót irányítja a 2019-es ellenzéki összefogásban semmilyen formában nem vett részt. 

– Új arcok jöttek, s a mi jelöltünk a polgármesteri székben egy olyan ember, aki korábban nem vett részt a politikai életben, csak a gazdasági életben mutatta meg, hogy mire képes – jelentette ki a DK-s politikus, majd megnevezte jelöltjüket, Balázs Miklóst.

A továbbiakban az ellenzéki polgármester jelölt mutatkozott be, illetve vázolta fel ígéretét. A sajtó előtt saját bevallása szerint először megszólaló Balász Miklós szavaiból kiderült egyebek között, hogy ötven éve él házasságban, két gyermeke, öt unokája van, s tősgyökeres egriek. Legfontosabb ígérete, hogy nem ő lesz majd mindenben a legjobb, hanem a különféle szakterületek legjobbjait megtalálva rendbe teszik Eger gazdaságát, életét, élhetőségét, s egy zöld város programot is útjára indítanak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában