Séta

2023.10.17. 10:53

A mellrák elleni küzdelem jegyében sétáltak Hatvanban

Hagyomány, hogy a Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezete figyelemfelhívó sétát szervez a mellrák elleni küzdelemért.

Tari Ottó

A résztvevők a Grassalkovich Művelődési Háztól indultak

Forrás: Beküldött fotó/Rozgonyi Dezső

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, s ez alkalomból idén is a Grassalkovich Művelődési Házban gyűltek össze azok, akik a kampány mellé álltak. A mozgalom szimbóluma évek óta a rózsaszín szalag, ebben az évben is ilyet tűztek magukra a résztvevők. A megjelenteket Lestyán Balázs alpolgármester köszöntötte, aki hangsúlyozta, hogy a mellrák elleni küzdelemben a támogató közösség sokat számít az érintetteknek.

A program során előadásokat is tartottak, így Fodor Andrea Ágnes főorvos kiemelte: fontos, hogy a betegek bizalommal forduljanak az orvosokhoz és őszintén kommunikáljanak egymással. Nagy Emese onkológus is az orvosok és a betegek kapcsolatát tartotta az egyik legfontosabbnak, Lestyán Balázs pedig a gyógyszerek szerepéről beszélt.

A városban a mostani a tizennegyedik alkalom volt, hogy a helyi alapszervezet figyelemfelhívó sétát szervezett a mellrák ellenes küzdelem hónapja alkalmából. Idén is lufikkal indultak el a résztvevők a belvárosba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában