Trófeabírálat

2023.10.07. 17:30

Aranyérmes minősítésű borz koponyát is láthattak a gyerekek Hatvanban

Különleges helyszínen, a hatvani Grassalkovich-kastély épületében tartott kihelyezett trófeabírálatot vármegyénk kormányhivatala és a vadászkamara a napokban.

Fekete-Vadászi Erika

Értékes trófeákat bíráltak Hatvanban

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

A szakemberek munkáját ezúttal érdeklődő gyerekek is figyelték, a múzeumi foglalkozásokra érkező csoportok számára ugyanis nyitott volt a program, osztották meg a Heves Vármegyei Kormányhivatal Facebook-odalán

– Ez alkalommal három vadászatra jogosult 25 gímszarvas bika trófeát, 14 őzbak agancsot, egy vaddisznó kan agyarat és egy borz koponyát mutatott be. A vadászati hatóság szakemberei mérték, értékelték a trófeákat, miközben a résztvevő gyerekek koruknak megfelelő információkat hallhattak a vadgazdálkodásról, a bírálat szabályairól. Az ovisok a vadfajokkal ismerkedtek, de a Mátra Erdészeti Technikum diákjai már a pontszámítást gyakorolták – részletezte honlapján vármegyénk kormányhivatala, s hozzátették, a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeummal közös küldetésük az etikus vadászati elvek megismertetése a jövő nemzedékével, ezért munkatársaik örömmel engedtek bepillantást munkájukba.

A bírálaton három gímagancs bronzérmes minősítést, a vadkan agyar és a borz koponya pedig aranyérmes minősítést kapott. A vadászati hatóság munkatársai szakszerűtlen elejtést nem állapítottak meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában