Csipkebogyó Fesztivál

2023.10.21. 15:36

Csipkebogyó mindenütt, sokakat vonzott idén is a szarvaskői fesztivál + fotók

Az időjárás megkegyelmezett, már tizenhatodjára szervezték meg a Csipkebogyó Fesztivált Szarvaskőben.

Molnár Helga

Ismét fantasztikus hangulat övezte a szarvaskői rendezvényt

Forrás: Szántó György/Heves Megyei Hírlap

Ismét megszervezték Szarvaskőben a Csipkebogyó Fesztivált. Kocsa Erika polgármester elmondta, ez már a 16. ilyen rendezvény, egy maradt ki a sorból a koronavírus-járvány miatt.
– Ez a második fesztivál, mióta polgármester vagyok. Tavaly nagyobb izgalom volt személy szerint bennem, most kezembe vettem a dolgot, és szinte az egészet egyedül szerveztem meg. Pénteken még feszült voltam, mára viszont elnézve a sokaságot, látszik, jól sikerült a szervezés – mondta érdeklődésünkre szombaton.

S valóban, a reggeli hűvösebb időjárás után előbújt a nap, és sokan kilátogattak a fesztiválra. Ötven árus kézműves termékei közül válogathattak az érdeklődők, nem maradhattak el a csipkebogyóból készült étkek, így a lekvár, a szörp, a mézek. Emellett többféle kézműves áru közül is lehetett válogatni, de a kiegészítő programelemek sem hiányozhattak. A legkisebbek lovagolhattak, népi játékokat próbálhattak ki, vagy az arcfestéssel próbálkozhattak.

Kocsa Erika azt is kiemelte, hogy az eseményt idén is támogatta a Nemzeti Agrárkamara Heves Vármegyei Szervezete, ott rendezték meg a mézversenyüket.
– Hogy minden igényt kielégítsünk, koncertekkel is készültünk. A programban szerepelt a Groovehouse, este a Feelgood Acoustic lép fel, majd egy látványos tűzzsonglőr show-val zárunk – részletezte.

Hegedűs-Kis Renáta a családjával érkezett ide Füzesabonyból. Mint mondta, visszajáró vendégek itt, Szarvaskőn.
– Már többször jártunk a Csipkebogyó Fesztiválon. Reggel megijedtünk a szemerkélő esőtől, de szerencsére kisütött a nap. Itt töltjük a napot, a lányaimat épp festik, de biztosan felkéredzkednek majd a pónikra is. Eszünk egy jót, s maradunk a Groovehousig biztosan – tette hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában