Heol.hu podcast

2023.10.18. 14:25

Egy félutas ház létrehozása az egri RÉV vezetőjének álma

25 éve, 1998-ban nyitott meg az egri Lajosvárosban az Egri Karitász RÉV Szenvedélybetegsegítő Szolgálat. A negyedszázados jubileumra készülve Kohári Szilvia a szolgálat vezetője volt podcaststúdiónk vendége.

Guti Rita

Siposné Kohári Szilvia, a Főegyházmegyei Karitász Központ - RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat Intézményvezetője

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

A függőség mindig a család problémája. Kohári Szilvia a podcastunkban beszélt arról hogyan segítik a szenvedélyüktől szabadulni akarókat és családdtagjaikat immár 25 éve a Lajosvárosban, a Kolozsvári utcai RÉV Szenvedélybetegsegítő Szolgálatnál. A szolgálat vezetője beszélt arról, hogy a másfél évtized alatt sajnos nem változott a hozzájuk fordulók életkori összetétele és az sem, hogy többségük alkoholproblémával keresi meg őket. A mindennapi munka bemutatása mellett mesélt az álmairól is, amelyben szerepel a közeli jövőben egy félutas ház létrehozása Egerben. Egy olyan házé, ahol a felépülő függők kicsit megerősödhetnének. Szóba került az is, hogy milyen nagy szükség lenne arra, hogy minél több tizenéveshez eljussanak, hogy segíthessék őket abban, hogy ne válljanak függővé, s ne egy nagyon nehéz úton induljanak majd később el. 

És milyen álmai vannak még az egri szenvedélybetegsegítő szolgálat vezetőjének? Podcastunkból kiderül.

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában