Közmeghallgatás

2023.10.26. 17:56

El akarja lopni az urnahelyét a városüzemeltetés egy egri nő szerint

Közmeghallgatást tartott csütörtök délután 4 órától az egri önkormányzat. A 25-ös főút állapotára illetve szemétlerakókra is panaszkodtak az egriek.

Szabadi Martina Laura

Mirkóczki Ádám válaszolt a kérdésekre a közgyűlés utáni közmeghallgatáson

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Vankó László Mátyás Király út, 25-ös főút, jelzőlámpák összehangolása, lajosvárosi piac létrehozása témákban szólalt föl. Elmondta, nem először szólalt fel a főút miatt.

– Írtam egy levelet a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek a burkolati hibák miatt. A vízelnyelő rácsok nagyon be vannak süllyedve az útba. Nehéz, több tíz tonnás autók járnak rajta. Egy már egy hónapja be van szakadva, csak egy figyelmeztető táblát tettek ki – részletezte.

Mirkóczki Ádám elmondta, sajnálatos, hogy az állami utak esetében nem tehetnek semmit, s ilyen panaszokkal javasolja, hogy a térség országgyűlési képvisleőjéhez, dr. Pajtók Gáborhoz forduljanak.

Kovács Tiborné arról beszélt, hogy a Bródy Sándor utcában van két irodahelyiség. Az egyik az Egri Lokálpatrióta Egyleté a másik az országgyűlési képviselőknek fenntartott szinte mindig üres helyiség.  Elmondta, a Rózsa Károly és Dr. Nagy János utcai járdákon problémás közlekedni. Arra is kíváncsi volt, hogy mikor lesz kész a Trianon-emlékmű másik fele.

Minczér Gábor alpolgármester elmondta, a Trianon-emlékmű jelenleg nem a város tulajdona, de dolgozik azon, hogy ez változzon.

Gál József a parkolóházról és a szépasszony-völgyi biztos munkájának minősítéséről beszélt.

– Köszönik szépen a kereskedők, hogy végre megnyitották. A Szépasszony-völgyben a borászok megkérdezése nélkül történt közlekedési rend kialakítás. Az árusok most áram nélkül vannak pedig korán sötétedik. A völgyben kevés a program. Nincs megoldva a szemétgyűjtés, egy ember szedi a szemetet az egész völgyben. Van ott egy bádog épület, de be van zárva és köré van dobálva a szemét – mondta. Császár Zoltánt megkérdezte, ismeri-e a borászokat és azt mondta neki, ha már fizetést kap akkor illene többet foglalkozni a környékkel.

Olyan közlekedési változás nem történt, ami ne lett volna egyeztetve a borászokkal – mondta Mirkóczki Ádám. Elmondta, hogy a pandémia alatt az ingyenes parkolással rengeteg negatív tapasztalatuk volt. Mindenhová odaparkoltak az emberek szabálytalanul.

– Sokáig nem volt szeméttároló a völgyben, nem volt szerződése a vendéglátósaknak. Tarnai Éva a Szépasszonyvölgyi Vendégvárók Egyesületének elnöke kérte, hogy rendezzük ezt. Továbbra is vannak renitensek, akik nem fizetnek a szállításért, mellé helyezik a szemetet illetve a lakossági hulladékot. Volt ott már hűtő, ágy. Az emberek fejében kellene rendet tenni, a Felsővárosban a felújított sportpálya mellett múltkor kitört üveget, ventillátort franciaágyat dobtak ki. Ilyen emberek élnek Egerben – mondta.

Orosz Ibolya (Fidesz-KDNP) frakcióvezető elmondta, Császár Zoltán folyamatosan tartja a kapcsolatot, dolgozik a völgyben. Erről minden hónapban tájékoztatót ír.

Juhász Ádám (Fidesz-KDNP) elmondta, ígéretet kapott arra, hogy a 2024-es költségvetésben forgalomkorlátozót terveznek be a Szépasszony-völgybe. Egy süllyeszthető hordót szeretnének létrehozni, s jövőre radikális változások várhatóak.

– Hónapok óta dolgozunk a közlekedési renden. Ami az egyik borásznak megfelel, az a másiknak nem. Szűcs Tamás Az Evat vezetője elmondta, piac logisztikai problémáival kapcsolatban fáradjon be a felszólaló az Evathoz, és beszéljék át a problémát.

Eged Renátó, a Városgondozás Eger Kft. ügyvezetője elmondta, munkaerőhiánnyal küzdenek.

– Ezen természetesen igyekszünk változtatni. Ugyanakkor a borászoknak, vendéglátósaknak is felelőssége van abban, hogy hogyan kezelik a hulladékot, befizetik-e szemét elszállítását – mondta.

Korninszki Eszter Blanka szerint etikátlanság, amit a városüzemeltetési iroda akar elkövetni ellene, ugyanis ő már 6 éve kiváltotta az urnahelyét a Grőber temetőben.

– Most érkezett egy levél, hogy már nem a városgondozáshoz tartozik. Mondják meg kerek-perec, hogy kinek a cimborája vetett szemet az én urnahelyemre! Érdekes az érdeklődés, ami az én urnahelyem felé irányítódik – mondta. Kifejtette, valaki ellopta a feliratot, illetve az ideiglenes urnafedelét rendszeresen benyomják, ez pedig rongálás.

– Amennyiben nem kapok hamarosan egy levelet, amely az előző levelüket semmisnek tekinti, akkor az ország összes jeles médiája ettől a gyalázatos esettől fog zengeni – mondta.

Mirkóczki Ádám elmondta, hogy a rongálást jelenteni kell a rendőrségnek. A dokumentumokat pedig mutassa be az irodán az urnahely korábbi megváltásáról. Minczér Gábor azt mondta, sajnos nem megfelelően lett adminisztrálva a sír- és urnahelyek megváltása. Az adminisztrációt most teszik rendbe. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában