Licit

2023.10.26. 08:49

Elárverezi a Le Mans-serleget Kiss Norbi, Kápolnán veheti át a nyertes

Az állatvédelemnek ajánlja a 99. Le Mans győzelmi serlegét Kiss Norbi ötszörös Európa-bajnok. Árverésre bocsátja.

Szabadi Martina Laura

– Az állatok védelmének szeretném ajánlani, és árverésre felajánlani idei, a 99. Le Mans futamgyőzelmem serlegét, mert tudom és tapasztalom, hogy kétségbeejtő mértéket öltött a minőségi macskaeledel, az alom és az állatorvosi kezelések emelkedő költsége, amely számos állatvédő szervezetet hoz nehéz helyzetbe – fogalmazott Kiss Norbi ötszörös Európa bajnok autóversenyző, a kápolnai Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagja, aki idén sporttörténelmet írt: a Révész Racing színeiben ötödször nyerte meg a Kamion Európabajnokságot, amely az egyik legkeményebb és legdurvább küzdelmekkel tarkított versenysorozat a világon.

Kiss Norbi, Füsti és a serleg
Kiss Norbi, Füsti és a serleg Forrás: Macskaárvaház Alapítvány

Kiss Norbi immáron hagyományt teremtett abból, hogy futamgyőzelmei után fákat ültet Kápolnán a Macskaárvaház körül a Tarna árterében, és évente egyszer, az egyik futamgyőzelmének serlegét is jótékony állatvédelmi célra ajánlja fel.

Mint megtudtuk: van olyan győzelmi serlege, amely egy étterem féltve őrzött dísze lett, olyan is akad, amely a sportoló egyik külföldi rajongójának magángyűjteményét gazdagította, de volt olyan is, aki befektetési célból vásároltak meg a különleges ereklyét, amelynek ára minden alkalommal a Macskaárvaház állatorvosi számláinak kiegyenlítésére szolgált. 

– Le Mans-ban versenyezni - és nyerni - az autósport egyik legcsodálatosabb érzése, amelyben szerencsére többször volt már részem. Ott nyerni semmi máshoz nem fogható érzés, mint ahogy állatokat menteni, gyógykezelni is az – fogalmazott a bajnok.

A franciaországi Le Mans az autósport története legizgalmasabb versenyeinek, pilótákat és autómárkákat felemelő  fényesebb győzelmeknek és brutális baleseteknek is  a helyszíne. A pálya története számos sikeres játékfilm témájául és izgalmas látványául szolgált. Így ennek a pályának a győzelmi serlege különleges kincs, különösen egy olyan versenyzőtől, mint Kiss Norbi, aki Lewis Hamiltonnal, Sebastian Vettelel együtt a természet és állatvéldő autóversenyző különleges klubjába tartozik. Kiss Norbi az egyetlen magyar, aki Le Mans-i győzelemmel büszkélkedhet. Serlegének kikiáltási ára 100 ezer forint, aki ennél többet ajánlana érte, a [email protected] oldalon jelentkezhet névvel és telefonszámmal. A "Le Mans-i licit"  Advent első vasárnapjának éjféljéig tart. A nyertes személyesen Kiss Norbitól veheti át a győzelmi serleget, Kápolnán a Macskaárvaházban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában