Odafigyelnek egymásra

2023.10.13. 13:55

Élhetőbb környezetet, elfogadást és megbecsülést szeretnének Nagyfügeden

Nemrégiben alakul meg Nagyfügeden az Együtt a Gyermekekért Sport és Kulturális Egyesület, amelynek célja, hogy élhetőbb környezetet teremtsenek a településen.

Fekete-Vadászi Erika

A 80 éves Csik Pált is felköszöntötték Nagyfügeden

Forrás: Botos Ervin/Beküldött fotó

Botos Ervin, az egyesület elnöke portálunknak elmondta, tavaly decemberben alakultak meg, s több céljuk is van az egyesülettel.

– Szeretnénk fellendíteni Nagyfügeden a sport- és kulturális életet, ami az elmúlt években háttérbe szorult. Húsz éve nem volt hivatalos labdarúgócsapat a településen, és a rendezvényekből is hiány volt, ezért úgy gondoljuk, szükség van a falu lakosságát összekovácsoló programokra. A Játszi Foci mozgalomhoz már három éve csatlakoztunk, ennek részeként a helyi iskolásoknak edzéseket tartunk, valamint tornákat és meccseket rendezünk. Az egyesületünkkel megünnepeltük a gyereknapot, főzőversenyt és ki mit tud vetélkedőket is hirdettünk – részletezte Botos Ervin, aki kiemelte, az idősek, a gyerekek, a betegek és a rászorulók és fontosan számukra. 

Céljuk, hogy a helyiekkel közösen élhetőbb környezetet teremtsenek Nagyfügeden, és igyekeznek mindent megtenni azért, hogy a lakosok elfogadják és megbecsüljék egymást, valamint tisztelettel forduljanak a másik felé. 

– Egyesületünket fele-fele arányban alkotják roma és magyar származású nők és férfiak, s szeretnénk, ha ez az elfogadás, ami minket jellemez, az egész falura kiterjedne – hangsúlyozta. 

Célul tűzték ki azt is, hogy évente két nagyfügedi embert felköszöntenek, ezért az idősek napjához kapcsolódva a napokban a 87 éves Talicskó Jánosnét és a 80 éves Csik Pált látogatták meg otthonaikban. 

A 87 éves Talicskó Jánosnét otthonában köszöntötték az idősek napja alkalmából
Forrás: Beküldött (Botos Ervin)

– Az idősek iránti tisztelet fontosságára is szeretnénk felhívni a figyelmet. Fontosnak tartjuk, hogy a 70 év felettiek is érezzék a megbecsülést, ezért is köszöntjük fel őket ezentúl évről-évre. Csik bácsi a termelőszövetkezetben dolgozott, gyermekei és unokái között tölti nyugdíjas éveit. Talicskó néni a helyi cipő feldolgozóban dolgozott, s otthon is sokat tevékenykedett. Ő is a családjával él. Bízunk benne, hogy sikerült még szebbé varázsolnunk a napjaikat a látogatásunkkal – mondta el Botos Ervin. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában